De ce nu e bine să mănânci fructe seara. Obiceiul periculos pe care îl faci mereu

De ce nu e bine să mănânci fructe seara. Obiceiul periculos pe care îl faci mereu

Fructele sunt recomandate în orice dietă,  pentru beneficiile lor, însă este total contraindicat să le consumi seara.

Potrivit nutriționiștilor, nu este deloc indicat să servești fructe seara, până să te culci, asta din cauză că metabolismul încetinește noaptea, iar glucidele pe care le conțin nu se vor mai transforma în energie, ci din contră se vor transforma în ţesut adipos de rezervă. Și, deci, consumul lor îți va aduce kilograme în plus și, mai mult, balonează.

Experții în nutriție recomanda consumul de fructe înainte cu 30 de minute de mesele principale sau la două ore după acestea, dar și dimineața.

De asemenea, zahărurile din fructe interferează cu procesul de digestie şi pot provoca insomnii, deoarece cresc glicemia. O regulă ar fi să nu mâncaţi fructe cu cel puţin trei ore înainte de culcare.

Deci, în concluzie, cel mai bun moment din zi pentru a mânca fructe este dimineaţa, deoarece digestia este mai rapidă, iar corpul are o capacitate mai mare de a absorbi vitaminele, fibrele şi carbohidraţii. De asemenea, este indicat să consumaţi fructele simplu, fără combinaţii cu alte alimente. De pildă, o combinaţie de fructe cu grăsimi, amidon sau proteine poate genera, în multe cazuri, probleme digestive.

Nutriţioniştii mai recomandă ca fructele să fie consumate la cel puţin o jumătate de oră distanţă după masă, iar în cazurile în care suferiţi de aciditate gastrică la cel puţin două ore după masă, potrivit cancan.ro.

Comenteaza