Avertisment crunt pentru români: „România ar putea fi afectată de un posibil val trei, dar și de tulpina mutantă”

Avertisment crunt pentru români: „România ar putea fi afectată de un posibil val trei, dar și de tulpina mutantă”
| Foto: digi24.ro

Reprezentantul României la OMS avertizează că țara noastră ar putea traversa o perioadă și mai neagră decât cele de până acum.

Medicul avertizează asupra lipsei de acțiune din partea autorităților competente, fapt ce ar putea agrava iremediabil pandemia de Covid-19 actuală.

Pentru evitarea acestei catastrofe, medicul oferă câteva soluții iminente.

Medicul Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă cu privire la evenimentele triste care au îndurerat o țară întreaga, în urma cărora mai multe persoane nevinovateși-au pierdut viața.

De vină pentru această situație ar fi și ministrul Sănătății, care ar părea că este preocupat mai mult de imaginea sa decât de rezolvarea problemelor care îi afectează direct pe cetățeni.

Reprezentantul PSD reamintește evenimentele de la Matei Balș, insistând asupra faptului că emoția trebuie să reprezinte imboldul pentru schimbare.

Oamenii își doresc să vadă îmbunătățiri ale sistemului medical și nu doar promisiuni.

“Matei Balș a fost un eveniment care a produs foarte multă emoție. Emoția este cea care generează schimbări. Eu nu cred că emoția trebuie să ducă la schimbarea ministrului Sănătății, dar noi am tot așteptat să vedem niște măsuri concrete, un program care să aducă un control asupra pandemiei.

Acum când este vorba să faci ceva concret, mai mult decât PR și personal branding, văd că lucrurile sunt mai greu de realizat. Nu cred că victimizarea este soluția”, a transmis Alexandru Rafila în emisiunea „Marius Tucă Show” de marți seara.

Alexandru Rafila consideră că simpla prezență a ministrului Sănătății în locurile unde se petrec tragediile nu este o rezolvare a situației. Acesta insistă pe existența unui plan solid de bătaie și a pe aplicarea acestuia în cel mai scurt timp posibil.

Din păcate, situația spitalelor din România nu este una favorabilă pentru contextul epidemiologic actual, iar noile tulpini de coronavirus încearcă să se strecoare pe unde găsesc o portiță deschisă.

„Prezența fizică a ministrului poate că nu este necesară dacă ai viziune și ai un plan. Spitalele noi vor reuși în 6-7-8 ani să rezolve probleme de sănătate speciale pentru un mic procent al pacienților din România.

Trebuie să existe o viziune, un proiect articulat și un plan de gestionare al acestei situații. Nu cred că pentru Vlad Voiculescu a fost o surpriză nominalizarea lui la Sănătate.

Oamenilor trebuie să le dai încredere să se testeze și posibilitatea să se testeze. Nu prin dezvoltarea de centre de testare, ci prin dezvoltarea de centre de prelevare. Trebuie să ușurezi accesul. Trebuie să regăsești controlul asupra cifrelor și, implicit, asupra pandemiei. (…)

Există posibilitatea ca România să fie afectată de un posibil val trei, dar și de tulpina mutantă de coronavirus. Nici în prima situație nu s-a întâmplat nimic.

Exercițiile în ministerul Sănătății nu au fost de rezolvarea problemelor, ci de comunicare și imagine. Ministrul Sănătății trebuie să fie dedicat și să-și facă treaba”, ,a spus medicul Rafila, potrivit playtech.ro.

Etichete
Comenteaza