Vestea dimineții vine de la avocatul lu Elena Udriea! Ce se întâmplă cu vedeta aflată la închisoare

Vestea dimineții vine de la avocatul lu Elena Udriea! Ce se întâmplă cu vedeta aflată la închisoare

Avocatul Elenei Udrea a venit cu o declarație importantă legată de decizia care r urma să se ia asupra recursului în casație din dosarul „Gala Bute”.
 

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a făcut marele anunț în ceea ce privește decizia care ar putea să se dea astăzi în ceea o privește pe clienta sa. El a susținut că mandatul european de arestare emis pe numele fostului ministru este nul, doar că acest fapt trebuie constatat de o instanță.

Precizările făcute de apărătorul Elenei Udrea vin în contextul în care, luni, 23 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție se va pronunța pe recursul în casație exercitat de avocații fostului ministru în dosarul „Gala Bute”. Trebuie amintit că în acest dosar fostul ministru a primit o condamnare, în 2018,de 6 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Veronel Rădulescu, cel care a redactat și a exercitat această nouă cale de atac, respectiv recursul în casație, a declarat, potrivit bugetul.ro, că Elena Udrea este optimistă în privința termenului de luni, 23 mai. În opinia sa, mandatul european de arestare emis pe numele Elenei Udrea, în baza căruia aceasta este reținută în Bulgaria, „este deja nul”.

Precizările făcute de avocatul Elenei Udrea în cazul în care va fi admis recursul în casație

Întrebat dacă aceasta este ultima cale de atac pe care o poate face Elena Udrea, avocatul său a susținut că mai sunt și alte „remedii” procesuale și că mai sunt și alte cărți care pot fi jucate în favoarea sa. El a susținut că dacă va admis acest recurs în casație, este posibil inclusiv ca Elena Udrea să fie repusă imediat în libertate.

Întrebat dacă mandatul european de arestare nu e lovit de nulitate în clipa în care Înalta Curte va admite recursul în casație, Veronel Rădulescu a dat un răspuns categoric.

“Mie mi se pare că este deja nul, dar trebuie să constate o instanță. O să vedem luni, la Înalta Curte. (…) Dacă va fi admis recursul, poate fi repusă în libertate de îndată”, a spus acesta.

El a mai spus, conform sursei citate, că, într-o astfel de situație, în care recursul va fi acceptat, atunci procesul poate să se reia din momentul în care constată instanța că s-a greșit.

Elena Udrea a fost reţinută în data de 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară, atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire internaţională după ce ÎCCJ a condamnat-o, în aceeaşi zi, la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, potrivit capital.ro.

Comenteaza