Vestea dimineții despre Elena Udrea! Specialiștii au cerut măsuri URGENTE în penitenciar

Vestea dimineții despre Elena Udrea! Specialiștii au cerut măsuri URGENTE în penitenciar
| Foto: spynews.ro.

Avocatul Poporului a cerut măsuri urgente legate de asistența medicală în Penitenciarul de femei Ploiești, acolo unde este închisă Elena Udrea.

Amintim că acesta este penitenciarul unde Elena Udrea a fost încarcerată pentru executarea pedepsei de șase ani de detenție din dosarul „Gala Bute”.

Cu un an înainte ca Elena Udrea să fie condamnată, definitiv, la șase ani de detenție, o comisie de la Avocatul Poporului a mers în inspecție la închisoarea pentru femei, pentru a stabili în ce condiții stau condamnatele.

Închisoarea se confruntă cu o criză gravă de personal

În urma vizitei, s-a stabilit că penitenciarul nu era supraaglomerat, iar deținutele erau implicate în activități de reintegrare socială. Totuși, comisia a descoperit mai multe probleme legate de calitatea asistenței medicale pentru femeile condamnate.

„Este imperios necesară angajarea de urgență a unui medic de medicină generală/medic de familie cu program zilnic 5/7 zile pe săptămână, altfel consider că trebuie evaluată oportunitatea relocării deținutelor cu afecțiuni cronice în alte unităti penitenciare, mai ales în cazul celor cu decompensări/complicații frecvente sau cu risc de a dezvolta rapid complicații grave (HIV/SIDA, alte imunodeficiențe și insuficiențe de organe în fază avansată de evoluție).

Dreptul la sănătate al persoanelor private de libertate custodiate în acest penitenciar trebuie respectat pe deplin, precum și dreptul personalului medical mediu deja angajat de a-și exercita profesia în limita competențelor stabilite prin lege”, este scris într-un raport semnat de specialiștii Avocatului Poporului, potrivit capital.ro.

Comenteaza