O tânără de 28 de ani a ajuns în scaun cu rotile din cauza mucegaiului din apartament: "Sincer simțeam că mor...”

O tânără de 28 de ani a ajuns în scaun cu rotile din cauza mucegaiului din apartament: "Sincer simțeam că mor...”
| Foto: observatornews.ro

Emma Franklin, o tânără de 28 de ani din Anglia, a ajuns în scaun cu rotile, la doar două săptămâni după ce s-a mutat într-un apartament infestat cu mucegai.

Cu viața în ruine, femeia a tras un semnal de alarmă cu privire la gravitatea situației, mărturisind că este dispusă să lase totul în urmă și să plece din Marea Britanie, doar pentru a-și recăpăta sănătatea.

Coșmarul tinerei a început în anul 2007, atunci când a fost diagnosticată cu Boala Lyme, cunoscută drept "boala cu 1000 de fețe".

Timp de 12 ani, Emma Franklin a dus o lupta grea cu maladia, iar lucrurile păreau în cele din urmă că intră pe un făgaș normal - până în 2018, atunci când a început să tușească, să aibă spasme musculare, eczeme dureroase și a observat că îi cade părul, asta la doar două săptămâni după ce s-a mutat într-un nou apartament.

Declinul a fost atât de puternic și de brusc, încât Emma Franklin a ajuns practic imobilizată la pat. Dormea câte 23 de ore pe zi, iar activități normale pentru orice persoană sănătoasă deveneau un adevărat calvar.

Ajunsă din nou pe mâna medicilor, Emma a descoperit că avea niveluri uriașe de mucegai în corp - o ciupercă toxică la care manifesta reacții alergice extrem de puternice. În urma investigațiilor, tânăra a aflat că mucegaiul infestase întreaga locuință - pereți, balcon, suprafețe și ustensile din bucătărie.

Femeia a decis imediat să se mute într-un alt apartament, iar, inițial, starea ei de sănătate s-a ameliorat. Însă pentru scurt timp. În 2018, Emma Franklin a început din nou să se simtă rău, iar specialiștii au aflat imediat cauza - mucegaiul intrase în lucrurile ei personale și, practic, îl transferase dintr-o locuință în alta.

"Au fost cei mai haotici ani din viața mea. Nu pot să cred că puțin mucegai m-a făcut să mă simt atât de rău. Sincer simțeam că mor - nu puteam merge, aveam dureri în fiecare zi. Am descoperit că aveam o alergie la o ciupercă iar acum mă gândesc să mă mut în Spania, acolo unde este mai puțină umezeală", a mărturisit ea, potrivit Mirror Online. "Aveam 50 de simptome și sufeream zilnic de altele noi. Nu puteam să fac nimic pentru mine", a povestit femeia.

Emma a lăsat totul în urmă, s-a mutat într-o nouă locuință, iar acum se simte mai bine. Femeia a documentat întreaga ei experiență pe Instagram și Tik Tok, acolo unde este urmărită de peste 13.000 de persoane, porivit observatornews.ro.

Comenteaza