O nouă lovitură pentru omenire! Se întâmplă pe 15 aprilie şi e pericol nuclear uriaş: „Ne temem”

O nouă lovitură pentru omenire! Se întâmplă pe 15 aprilie şi e pericol nuclear uriaş: „Ne temem”

Kim Jong Un plănuiește o demonstrație a capacității nucleare pe care o are în dotare. 

Phenianul pare să nu se oprească, în ciuda tuturor avertizărilor primite. Liderul Coreei de Nord vrea să organizeze primul test al unei arme nucleare. Anunțul a fost făcut de responsabilul de relațiile cu SUA, Sung Kim.

Coreea de Nord nu a început să facă teste nucleare din anul 2006, iar ultimul a fost în anul 2017. Joe Biden a dorit să negocieze cu Phenianul pentru reducerea amenințării nucleare, dar fără de rezultat. De această dată, nici China, nici Rusia nu s-au implicat. 

În data de 15 aprilie, Coreea de Nord aniversează 110 ani de la nașterea lui Kim Ir Sen. Acesta a fost bunicul lui Kim Jong Un și fondatorul dinastiei actuale. Cu această ocazie, Phenianul vrea să facă o demonstrație de forțe nucleare. 

Semnalul de alarmă pe care îl trage Emisarul Sung Kim este că Liderul Coreei de Nord nu se va opri aici. Doar de când Joe Biden a venit la președinția Statelor Unite, Phenianul a demarat o serie de testare cu 13 rachete. Ca urmare, ar fi posibil ca testul nuclear să îi mărească dorința de a porni un conflict armat. 

„Ne temem că, în legătură cu viitoarea aniversare de la 15 aprilie, Coreea de Nord va fi tentată să întreprindă o nouă acţiune provocatoare. Nu am primit niciun răspuns de la Phenian, ceea ce este foarte dezamăgitor, deoarece am trimis mai multe mesaje, atât în public, cât şi în privat, invitându-i la un dialog fără condiţii”, potrivit cancan.ro.

Comenteaza