Doliu în lumea politică! Un nume mare s-a stins din viață

Doliu în lumea politică! Un nume mare s-a stins din viață

Un nume mare din lumea politică ucraineană s-a stins din viață într-un mod neașteptat.

S-a stins din viață un nume mare, în plină invazie rusă asupra țării sale și care și-a marcat anii de existență în Ucraina! Anunțul a fost făcut de primarul Kievului pe rețelele de socializare. Iată despre cine este vorba, de fapt!

Doliu în lumea politică! Primul președinte al Ucrainei independente, Leonid Kravciuk, s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani, după o lungă luptă cu boala. Anunțul care a întristat pe toată lumea a fost făcut pe rețelele de socializare de primarul Kievului, Vitali Kliciko.

„O mare pierdere pentru întreaga Ucraina. Astăzi, Leonid Kravciuk a murit - primul preşedinte al Ucrainei, primul preşedinte al Radei (parlamentul ucrainean - n.r.) şi omul care este la originea statului ucrainean modern”, a transmis Vitali Kliciko pe Telegram, potrivit AFP.

Fostul președinte a suferit o intervenție chirurgicală pe inimă care a fost dificilă la sfârșitul lunii iunie 2021. Leonid Kravciuk a fost în comă o perioadă de timp, iar mai târziu a fost la o clinică din Munchen.

Boris Elțin, Stanislav Șușkevici și Leonid Kravciuk, la 8 decembrie 199, președinții Rusiei, Ucrainei și Belarusului au semnat un tratat privind destrămarea URSS și l-au forțat pe ultimul lider al acesteia, Mihail Gobarciov să demisioneze, ceea ce a însemnat destrămarea puterii sovietice.

Stanislav Șușkevici s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani, la 4 mai. Acesta a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus, potrivit spynews.ro.


 

Comenteaza