Avertisment OMS: Imunitatea colectivă nu va fi atinsă în 2021, în ciuda campaniilor de vaccinare

Avertisment OMS: Imunitatea colectivă nu va fi atinsă în 2021, în ciuda campaniilor de vaccinare
| Foto: profimedia.ro

OMS a avertizat că imunitatea de turmă nu va fi atinsă în 2021, în ciuda numeroaselor campanii de vaccinare care se desfășoară în mod curent în lume.

Țările speră să poată reveni la normalitate odată cu inocularea, dar Soumya Swaminathan, om de știință al OMS, a avertizat că nu va fi cazul anul acesta. Va fi nevoie de timp pentru a putea produce dozele necesare de vaccin și pentru a vaccina destui oameni, pentru ca imunitatea de turmă să devină un obiectiv atins.

„Nu vom avea imunitate de turmă la niciun nivel în 2021. Este nevoie de timp pentru a produce nu milioanele, dar miliardele de doze”, a spus Soumya Swaminathan în cadrul unei conferințe de presă din sediul OMS din Geneva, potrivit alephnews.ro.

Aceasta a pus accent pe faptul că distanțarea socială va trebui menținută și anul acesta, împreună cu purtarea măștii și spălarea frecventă a mâinilor, deoarece aceste măsuri s-au dovedit eficiente. Swaminathan a lăudat progresul și efortul oamenilor de știință, care au reușit să creeze și să producă un vaccin într-un timp atât de scurt.

 

 

Etichete
Comenteaza