BOMBA ZILEI! Românii vor avea salarii mai mari

BOMBA ZILEI! Românii vor avea salarii mai mari

Adrian Câciu le promite românilor că vor avea salarii mai mari începând de anul acesta.

Ne apropiem tot mai mult de rotația miniștrilor, iar politicienii vin deja cu noi idei pentru români. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, susține că angajații ar putea primi salarii mai mari.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, le promite românilor că vor primi bani mai mulți atunci când vine vorba despre remunerația lunară. Oficialul a afirmat, în cursul zilei de azi, că intenţia în noul program de guvernare este de a stabili obiective mult mai stabile din perspectiva reducerii impozitării muncii. Desigur, acestea trebuie să vină la pachet cu mai multe măsuri, scrie Agerpres.

„Este o dezbatere pe care o vom avea. Sunt în intenţiile noului program de guvernare să avem obiective mai tangibile din perspectiva reducerii impozitării muncii, pentru că suntem cu toţii conştienţi că avem cea mai ridicată impozitare a muncii, şi mai ales o echilibrare a impozitării între capital şi muncă.

Este o dezbatere pe care o vom avea, va fi noul Guvern învestit după rotaţia din mai şi probabil acolo lucrurile vor fi mai clare. Ceea ce noi ne propunem – o etapizare mai concretă, pentru că lumea aşteaptă şi răspunsuri, nu numai analize şi pregătiri”, a afirmat Câciu, întrebat în legătură cu afirmaţiile liderului PSD, Marcel Ciolacu, privind scăderea taxei pe muncă şi mărirea impozitării capitalului.

Acesta a mai explicat că echilibrarea sistemului fiscal în legătură cu munca, dar mai ales cu tot capitalul trebuie însoţită de programe de ocupare din perspectiva forţei de muncă activă. Acestea trebuie însoțite inclusiv de programe de stimulare a economiei pentru realizarea de locuri de muncă.

„Până la urmă, dacă am ajuns la o impozitare a muncii, din punctul meu de vedere, excesivă, este pentru că am avut un număr de lucrători restrâns şi nevoi de acoperit din perspectivă financiară destul de mari şi atunci trebuie să avem mai mulţi lucrători”, a spus ministrul.
Câciu a apreciat că aceste măsuri vor fi susţinute şi de Partidul Național Liberal. Liberalii au promis acest lucru, indiferent de schimbările ce vor urma pe scena politică din România.

„Am avut aceste discuţii, dar toate lucrurile acestea trebuie să se facă la pachet cu mai multe măsuri, pentru că nu poţi să vii doar cu scăderea impozitării muncii, pentru că atunci ai un deficit de venituri pe zona bugetului de stat, fără să vii în compensare cu o creştere de venituri pe capital sau cu o creştere a ocupării pentru a avea câţi mai mulţi contribuabili care plătesc taxe mai mici. (…) Trebuie un întreg plan„, a explicat Câciu, potrivit dailybusiness.ro.

Comenteaza