S-a modificat codul fiscal! Ce taxe și impozite s-au majorat de astăzi!!!

S-a modificat codul fiscal! Ce taxe și impozite s-au majorat de astăzi!!!

Începutul lunii august vine cu o noi taxe pentru românii.

Schimbările au loc periodic, iar românii nu au ce face, așa că trebuie să se conformeze noilor reguli care au intrat în vigoare de la 1 august. Codul Fiscal îi obligă pe cei care câștigă diferite venituri din jocurile de noroc să plătească un impozit mai mare, precum și pe salariații de la part-time.

Salariații care lucrează la part-time au primit o veste foarte proastă în această dimineață, moment în care au aflat că se vor modifica impozitele pe care le plătesc la stat. Dacă până acum vorbeam de un impozit mai mic, de această dată, salariații care sunt încadrați la part-time vor plăti un impozit egal cu cel al unui salariu minim de economie.

Desigur, există anumite excepții de la regulă. Elevii și studenții sub 26 de ani, precum și bătrânii care au un venit mai mic decât salariu minim nu vor mai plăti acest impozit destul de mare. Accizele pentru tutun și alcool se vor modifica și ele. Pentru 1.000 de țigarete, românii vor avea de plătit mai bine de 30 de lei în plus.

Pe lângă impozitele pentru salariați, cresc impozitele și pentru jocurile de noroc, după cum urmează: Pentru jucătorii care câștigă până la 10.000 de lei inclusiv, impozitul va fi de 3 la sută;
Pentru câștigul care este între 10.000 de lei și 66.750 de lei, atunci impozitul este de 20 la sută pentru suma care depășește 10.000 de lei la care se adaugă o taxă de 300 de lei.
Dacă suma câștigată depășește 66.750 de lei, atunci jucătorul va plăti un impozit de 11.650 de lei plus 40 la sută din suma care depășește 66.750 de lei.

 

 

Comenteaza