Azi începe Anul bivolului alb de metal. Ce înseamnă acest lucru pentru omenire

Azi începe Anul bivolului alb de metal. Ce înseamnă acest lucru pentru omenire
| Foto: playtech.ro

Anul Nou Chinezesc, cunoscut și sub numele de Anul Nou Lunar, va fi sărbătorit astăzi, vineri, 12 februarie 2021. 

De ce începe Anul Nou Lunar la o oră diferită în fiecare an? Cum se sărbătorește această sărbătoare importantă? Ce simbolizează anul bivolului alb de metal? Aflați totul despre această sărbătoare!

Anul Nou Lunar începe în Asia de Est la a doua lună nouă după solstițiul de iarnă, care are loc întotdeauna la sfârșitul lunii decembrie. Aceasta înseamnă că prima zi a Anului Nou Lunar poate avea loc între 21 ianuarie și 20 februarie. În 2021, în China această nouă Lună are loc astăzi, vineri, 12 februarie, marcând începutul Anului Nou Lunar, sau Anul bivolului alb de metal.

Zodiacul chinez este format din semenele a 12 animale care îl reprezintă. Când vorbim despre zodiacul chinezesc, majoritatea oamenilor se vor gândi imediat la cele douăsprezece animale: șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță, cocoș, câine și porc. Aceste „Doisprezece Semne” sau „Ramuri Pământești” sunt totuși doar o parte a întregului Zodiac.

Cealaltă parte este „Zece tulpini cerești” sau „tulpina cerească”, un vechi sistem chinezesc de numere ordinale. Utilizate în combinație cu ramurile pământești, și anume cele doisprezece animale, au creat un ciclu de șaizeci de zile.

Anul 2021 este Anul Bivolului Metalic. „Metalul” din acest termen provine din aceste tulpini foarte celeste. Scopul inițial al acestui sistem a fost de a determina ziua, luna, anul, ora și chiar direcțiile.

Se crede că tulpina celestă a fost inventată în urmă cu aproximativ 4.000 de ani în dinastia Yin din China, în timp ce ramurile pământești, cele doisprezece animale, au fost înființate în China în timpul dinastiei Han.

În 2021, suntem în Anul bivolului alb de metal., unul dintre cele 12 animale din zodiacul chinezesc. Denumirile animale ale zodiacului urmează un ciclu de 12 ani și sunt utilizate întotdeauna în aceeași succesiune. Se spune că cei născuți în Anul bivolului alb de metal. sunt un lider natural, luminos, răbdător și vesel.

Anul luni solar tradițional chinez are 12 luni și 353 până la 355 zile. În timpul unui an bisect, 13 luni și 383 până la 385 zile. Prin urmare, anul chinezesc începe de obicei după câteva săptămâni în anul de 365 de zile din vest, de obicei între 21 ianuarie și 20 februarie, nu pe 1 ianuarie a calendarului gregorian.

Așa cum este tradiția antică, zodiacul chinez atașează semne animalice fiecărui an lunar într-un ciclu de 12 ani. Denumirea animalelor se schimbă la începutul Anului Nou, potrivit playtech.ro.

Etichete
Comenteaza