Rețetă tobă de casă. Care este secretul gospodinelor adevărate

Rețetă tobă de casă. Care este secretul gospodinelor adevărate
| Foto: bucătăreselevesele.ro

Românii adoră preparatele tradiționale, mai ales în preajma sărbătorilor. Acestea nu lipsesc de pe mesele din sezonul rece. Multe dintre gospodine nu se mai înghesuie să le prepare în casă, ci le cumpără de la diferiți furnizori sau de la rudele de la țară. Cât e de ușor să faci în casă astfel de preparate? Ingrediente și mod de preparare.

Deși mulți cred că e extrem de dificil să faci tobă în casă, în realitate nu este atât de greu, iar secretul, potrivit playtech.ro, este să cureți foarte bine stomacul.

Ingrediente
– 2 urechi de porc
– 2 rinichi de porc
– o limbă de porc
– un bucată de muşchi de porc
– o inimă de porc
– un stomac de porc
– 250 de grame de slănină cu carne
– o jumătate de kilogram de pulpă de porc
– 4 căţei de usturoi
– sare
– piper măcinat
– piper boabe
– foi de dafin
Cum se prepară? 

Curăță stomacul cu sare grunjoasă, spală tot foarte bine și lasă-l în oțet preț de o oră alături de ceapă tăiată felii. Aceasta va neutraliza mirosul. Scoate apoi stomacul și clătește-l bine. Pune la fiert organele precum: urechile, rinichii, limba, inima, muşchiul, slănina şi pulpa de porc, condimentează cu boabe de piper, sare și foi de dafin, ulterior toacă limba și pielița albă în cuburi medii.

Amestecă totul cu usturoi pisat, sare, piper măcinat și zeama în care au fiert. Umple stomacul cu compoziția obținută și coase deschizătura. Introdu totul într-o bucată de dres și cuprinde-o la capete. Pune la fiert în zeama în care au dat în clocot organele preț de 30 de minute, iar în timpul ăsta îți este sugerat să o înțepi din când în când. Scote toba și așează-o într-un lighean. Pune deasupra tobei un fund de lemn peste care pui o greutate și lasă-o la răcit cel puțin până a doua zi.
 


Comenteaza