Noi modificări la prețurile energiei electrice. Ce categorie de români va beneficia de PREȚURI PLAFONATE

Noi modificări la prețurile energiei electrice. Ce categorie de români va beneficia de PREȚURI PLAFONATE

 Prețurile la energia electrică din România vor suferi din nou modificări, odată cu aprobarea proiectului care se află în dezbatere

Premierul Nicolae Ciucă a declarat ieri, 3 octombrie, că ordonanţa pe energie, din punctul lui de vedere, ar trebui să ia în calcul consumul pe luna curentă pentru persoanele care beneficiază de plafonarea preţului la curent electric. Astfel, câțiva români vor beneficia de prețuri plafonate și vor primi vouchere de la stat.

Modificările în ordonanța pe energie sunt pregătite de politicienii din coaliţia de guvernare. Potrivit observatornews.ro, astăzi, actul normativ a ajuns în Camera Deputaţilor, iar premierul Nicolae Ciucă a precizat că ar trebui de un preţ plafonat la energie să beneficieze persoanele care se încadrează într-un consum mai mic de 300kw/h pe lună, la factura curentă şi la acest calcul să nu fie luat preţul în funcţie de media consumului pe anul trecut.

O altă discuţie din cadrul coaliţiei de guvernare a fost legată de voucherele care ar trebui să fie oferite familiilor numeroase. În acest sens, coaliția s-a referit la familiile în care există mai mult de trei copii în întreținerea locuinței.

Coaliția de guvernare a mai discutat și dacă aceste familii ar trebui să primească vouchere pentru ajutor sau să fie încadrate automat la un preţ plafonat de 0,68 lei per Kw/h. Pe de o altă parte, furnizorii de energie nu sunt convinși de măsurile care s-ar putea lua și s-au plâns deja că nu au cum să stabilească care familii s-ar încadra în condițiile impuse mai sus, potrivit spynews.ro.


 

Comenteaza