Cum au fost evacuați peste 100 de pacienții de la Matei Balș. Imagini tulburătoare

Cum au fost evacuați peste 100 de pacienții de la Matei Balș. Imagini tulburătoare
| Foto: mediafax

În urma incendiului produs vineri dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” au fost evacuați peste 100 de pacienți. 

O parte dintre aceștia au fost transferați către alte unități spitalicești din București, alții către alte pavilioane din cadrul spitalului de boli infecțioase.

Operațiunea de evacuare a pacienților a fost una de amploare, fiind mobilizați aproape 100 de medici și asistenți. Pentru transportul pacienților au fost utilizate și mijloace mai puțin convenționale

Jurnalistul Alex Dima a publicat pe o rețea de socializare o imagine din timpul operațiunii de evacuare în care se poate vedea cum personalul medical echipat în combinezoane de protecție, împreună cu pompierii, transportă un pacient într-un cearceaf.

“Groaznic. Am primit această imagine în care se vede cum pompierii și cadrele medicale scot un pacient cu cearșaful”, scrie jurnalistul pe Facebook.

Dacă majoritatea celor peste 700 de comentarii la postarea sa sunt pline de revoltă la adresa situației precare a sistemului medical din România, a guvernanților vechi și noi, a personalului medical, există și utilizatori care sunt de părere că în situații de criză nu contează ce mijloace sunt folosite, atâta vreme cât rezultatul este salvarea unei vieți.

Incredibil!!! Am văzut la Colectiv că îi scoteau pe paleți. Acum în cearceafuri… Nu am văzut imaginile astea la aplicații, la simulări, la antrenamente. Acolo totul funcționează perfect! Pe când realitatea, e total diferită!”, scrie unul dinte cei care au comentat.

 
Nu toată lumea a fost de acord cu el: “mister, evacuarea se face și cu cearceaful, pătura. Se poate face și cu saltele puse pe scări. Că doar nu crezi ca există pentru fiecare pacient o targă???!!! În plus nu există atâția oameni care să facă evacuare individuală”, este unul dintre răspunsuri, potrivit fanatik.ro.

Nu este singurul schim de replici pe aceeași temă. Una dintre utilizatoare a scris: “Pe bunicul meu l-au luat cu pătura, bolnav, de la etajul trei, pe scări, pentru că nu aveau targă. Ceva inimaginabil.”

 
Imediat a primit replica unui alt urmăritor al jurnalistului: “preferai să moară ars de viu? Nu poți avea în spital 100 de tărgi să fim serioși. Dar ce se întâmplă în spitalele din România e inimaginabil și de neiertat.”

Comenteaza