Ce se întâmplă cu festivalurile de vara aceasta? Scenariile propuse de autorități pentru UNTOLD și Neversea

Ce se întâmplă cu festivalurile de vara aceasta? Scenariile propuse de autorități pentru UNTOLD și Neversea
| Foto: UNTOLD

Dacă te-ai vaccinat, poți să mergi la festivaluri, teatru si concerte la operă. Mai mult decât atât și restaurantele ar putea funcţiona la 100% capacitate cu cât avem mai multi vaccinați.

Florin Cîţu a mers azi la mare să anunțe că relaxarea vine în două etape: prima, de la 1 iunie, când vom renunţa la mască pe plajă şi a doua, de la 1 august.

Florin Cîţu, premierul României: Am venit special azi aici că să pregătim cât mai bine acest sezon estival. Această condiţie minimă putem să o anunţăm, fără mască pe plajă de la 1 iunie.

Este prima măsură sigură de relaxare anunţată astăzi de premier după discuţiile cu patronii de hoteluri şi restaurante. Cu o condiţie: pătrarea distanţării între şezlonguri.

Răzvan Chitan, manager plajă: Pregătirile în toi, suntem cu motoarele turate la 100% și regulile de pe plajă vor fi fix cele de anul trecut.

Distanțarea între șezlonguri va fi de minimum 2 metri, nu are voie să își tragă șezlongul unui lângă cealălalt doar dacă sunt familii. Dacă sunt câte unu doi vor fi două șezlonguri la o umbrela.

Premierul spune că îi e dor de concerte precum cel al Metallica: liber la festivalurile muzicale cu certificat de vaccinare, dar nu la începutul verii.

Reporter: Neversea şi UNTOLD vor avea loc?

Florin Cîţu, premierul României: Eu aşa sper. Aşa vreau dar ele nu cred că pot să aibă loc de la 1 iunie, putem să vorbim de o fază ulterioară. Ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după întâi august.

Edy Cheregi, organizator Untold: Ne gândim şi un astfel de scenariu, ce ar însemna ne gândim la o altă dată şi pentru festivalul Neversea să-i dăm şi lui o şansă reală în acest an. Haideţi să reluăm evenimentele pentru oamenii responsabili, fie că sunt vaccinaţi fie sunt testaţi, fie au trecut prin boală.

Avem nevoie ca de aur ca aceste reguli cu reluarea activității să fie stabilite şi să fie comunicate în cel mai scurt timp posibil, potrivit observatornews.ro.


 

Comenteaza