Un nou virus ucigaș amenință omenirea. Ce simptome are, de fapt. Autoritățile sunt în alertă

Un nou virus ucigaș amenință omenirea. Ce simptome are, de fapt. Autoritățile sunt în alertă

Un nou virus ucigaș amenință omenirea. Acesta a apărut în Rusia, iar acest lucru a fost deja raportat la OMS.

Un nou virus a apărut în Rusia. Aici s-au înregistrat deja primele cazuri de îmbolnăvire cu AH5N8, fiind vorba despre o tulpină nouă a gripei aviare.

Autoritățile de aici au anunțat că deja cazul a fost raportat către Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Totodată s-a anunțat că până în prezent nu s-au înregistrat cazuri de transmitere de la om la om.

”Rusia a raportat acest lucru către OMS încă de acum câteva zile, imediat după ce am devenit absolut siguri de rezultatele noastre”, a declarat Popova potrivit playtech.ro.

În urma apariției noii tulpini de gripă aviară un număr de șapte angajați ai unei fabrici de prelucrare a cărnii de pui din sudul Rusiei au fost infectați, în luna decembrie a anului trecut.

În prezent toti cei infectați se simt bine și s-au refăcut complet. Anterior, o altă tulpină a gripei aviare – H5N1, făcea victime omenești.

Gripa aviară afectează în principal păsările iar de la acestea virusul se poate transmite la om. În astfel de cazuri rata mortalității poate fi foarte ridicată întrucât organismul uman nu are un sistem imunitar pregătit să țină piept infecției cu acest virus.

Transmiterea acestui virus de gripă aviară de la păsări la om se face prin contact direct cu lichidele biologice sau prin inhalarea prafului materiilor fecale ale păsărilor bolnave.

Autoritățile recomandă celor care se pregătesc pentru călătorii în țările afectate să evite piețele în care se face comerț cu păsări.De asemenea, specialiștii recomandă să se cumpere carne de pasăre, oua si produse din carne de pui doar de la magazinele autorizate.

Simptomele pe care le are gripa aviară pot să apară foarte repede și includ: temperatură foarte ridicată sau senzație de febră sau frisoane, dureri musculare, durere de cap, tuse;

Comenteaza