Cea mai puternică rugăciune pe care s-o rostești de Sfântă Maria Mică! Ea îți va îndeplini orice dorință

Cea mai puternică rugăciune pe care s-o rostești de Sfântă Maria Mică! Ea îți va îndeplini orice dorință
| Foto: fanatik.ro

Sfânta Maria Mică este una dintre cele mai importante sărbători. În această zi, există o rugăciune specială care îți va îndeplini orice dorință.

Biserica Ortodoxă a stabilit aceasta sărbătoare în cea de-a opta zi de la începutul noului an bisericesc, pentru că cifra opt simbolizează viața fără sfârșit.

Se spune că în această zi se rostește cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni.

În Noul Testament nu se oferă nicio informație despre nașterea Maicii Domnului. Se pune doar că părinții ei Ioachim și Ana erau bătrâni atunci când Maria s-a născut.

Evenimentul este prezentat pe larg în Protoevanghelia lui Iacob. Aceasta a fost scrisă în secolul al II-lea și în el se spune că Maria a avut o descendență împărătească. Tatăl ei, Ioachim a fost urmașul regelui David.

Biserica prăznuiește în cazul sfinților doar ziua morții. Există însă două excepții unde este sărbătorită nașterea. Este vorba despre Fecioara Maria și Sfântul Ioan Botezătorul.

Pe 8 septembrie se spune cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni.

“O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi.

Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale.

Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstoriților noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății.

Așa, Doamnă preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor.

Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta.

Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii, potrivit fanatik.ro.

Comenteaza