Costel Alexe, la DNA: „Sunt nevinovat și îmi doresc finalizarea cât mai rapidă a acestui demers judiciar”

Costel Alexe, la DNA: „Sunt nevinovat și îmi doresc finalizarea cât mai rapidă a acestui demers judiciar”
| Foto: Inquam Photos

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe a declarat, joi, la ieşirea din DNA, că este nevinovat, adăugând că îşi doreşte finalizarea "cât mai rapidă" a cercetărilor în acest caz.

"Voi veni ori de câte ori va fi nevoie pentru a da declaraţii. Am luat act de solicitarea domnului procuror. Îmi doresc finalizarea cât mai rapidă a acestui demers judiciar, pentru că sunt nevinovat", a precizat Costel Alexe, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a transmis marţi procurorului general Gabriela Scutea cererea de urmărire penală încuviinţată de preşedintele Klaus Iohannis privind începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Costel Alexe.

Luni, DNA a cerut Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a lui Costel Alexe într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare.

Potrivit procurorilor anticorupţie, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie - aprilie 2020, Alexe ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de aceasta pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme.

"Foloasele respective, în cantitate de 22 de tone (aproximativ 103.000 lei), ar fi fost primite, în datele de 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa", menţionează anchetatorii. 

Comenteaza