Poveste tragică! Cum a murit un copilaș de doi ani înecat, alături de mama sa și alți 3 membri ai familiei

Poveste tragică! Cum a murit un copilaș de doi ani  înecat, alături de mama sa și alți 3 membri ai familiei
| Foto: fanatik.ro

Un băiețel de doi ani a murit înecat înpreună cu patru membri ai familiei, după ce barca pe care se aflau s-a scufundat. Ei încercau să călătorească din Franța către UK. 

Rămășițele copilului vor fi transportate înapoi în Iran pentru a fi îngropate.

Luni, poliția din Norvegia a declarat că trupul a fost găsit pe coasta de sud-vest a țării, lângă Karmoy, de doi ofițeri în ziua de Anul Nou. „Nu au existat rapoarte privind un copil dispărut în Norvegia și nicio familie nu a luat legătura cu poliția”, a declarat Camilla Tjelle Waage, șefa echipei de investigatori ai poliției, citată de BBC.

“Nici combinezonul albastru nu era un brand norvegian [și] acest lucru indica faptul că bebelușul nu era din Norvegia”, a adăugat ea.

Apoi a fost obținut un profil ADN, iar familia a fost înștiințată că este de fapt Artin. Ambarcațiunea care transporta familia s-a scufundat în Canalul Mânecii pe 27 octombrie. Rasoul Iran-Nejad, 35 de ani, Shiva Mohammad Panahi, 35 de ani, Anita, 9 ani și Armin, 6 ani, au murit.

Familia era din orașul Sardasht din vestul Iranului, aproape de granița cu Irakul. Alți cincisprezece migranți au fost duși la spital și o anchetă privind scufundarea a fost deschisă la Dunkerque de către procurorul francez.

Nihayat, a doua mătușă a lui Artin, a fost prima rudă cu care a vorbit poliția norvegiană. „Sunt atât fericită, cât și tristă”, a declarat ea luni pentru BBC. „Fericit că rămășițele lui Artin au fost în cele din urmă găsite și trist că ne-a părăsit definitiv”.

Shavin, mătușa copilului care locuiește în Elveția, a spus că ea dorește ca Artin să fie “reunit cu restul familiei sale”. Ea a spus că vor finaliza documentele necesare, astfel încât rămășițele lui Artin să poată fi returnate la Sardasht.

La scurt timp după scufundare, BBC a obținut o serie de mesaje text despre care se crede că au fost trimise de Shiva Mohammad Panahi, inclusiv unul în care recunoaște pericolul de a traversa Canalul Mânecii cu barca, dar concluzionează că „nu avem de ales”.

„Dacă vrem să mergem cu un camion, s-ar putea să avem nevoie de mai mulți bani pe care nu îi avem”, scria într-un al doilea mesaj.

Un prieten al lui Rasoul, refugiat în Dunkerque, a spus că familia a părăsit Iranul la 7 august spre Turcia, apoi a luat un feribot în Italia și apoi a condus în Franța în urmă cu aproape o lună.

Au plătit contrabandistilor 24.000 de euro.

Fratele lui Rasoul, în orașul kurd Sardasht, din vestul Iranului, a spus că fratele său a vândut totul pentru a-și salva viața și pentru a căuta un viitor mai bun pentru familia sa.

Într-o tabără din Dunkerque, un alt refugiat, Bilal Gaf, a spus că familia a stat aproape de cortul său timp de trei sau patru zile înainte de a pleca și l-a descris pe Artin drept „faimos” printre cei care stau acolo.

„Era un copil foarte fericit”, a spus el, arătând fotografii cu copilul, făcute cu aproximativ 10 zile mai devreme. “Oamenii sunt triști, dar ce putem face? Nimic. Doar să plângem”.

Mii de refugiați iraniano-kurzi pun viața familiilor lor în mâinile contrabandiștilor în încercarea de a ajunge în Europa în fiecare an. Regiunea kurdă din Iran s-a confruntat atât cu persecuția politică, cât și cu o vastă disparitate economică, potrivit fanatik.ro.

 

Comenteaza