Veste importantă pentru românii cu pensii sub 1.500 de lei! Anunțul schimării a fost făcut în urmă cu puțin timp

Veste importantă pentru românii cu pensii sub 1.500 de lei! Anunțul schimării a fost făcut în urmă cu puțin timp

Pensionarii car beneficiază de o pensie sub 1.500 de lei, vor avea posibilitatea să primească tichete în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, în acest an.

Potrivit unui comunitat transmis de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – MIPE, până ieri, 20 iulie 2022, 2 milioane de carduri au fost emise, urmând ca până la finalul săptămânii viitoare emiterea cardurilor să fie finalizată. Ajutorul este oferit prin intermediul programului guvernamental „Sprijin pentru România”:

„Până în prezent, au fost emise peste 2 milioane de carduri, iar până la finalul săptămânii viitoare toate cardurile vor fi emise. Preconizăm că aceasta va fi şi data la care se va finaliza procesul de distribuţie.

O posibilă excepţie ar putea surveni în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanţilor Companiei Naţionale Poşta Română, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin”, se arată în comunicatul MIPE transmis miercuri.

Tichetele prezintă o valoare nominală de 250 de lei și acestea vor fi oferite o dată la două luni, până la sfârșitul anului 2022.

Persoanele care se află în pragul riscului de sărăcie sau într-o situație de de privare materială vor primi aceste vouchere. Mai cu seamă, peste 2,5 milioane de persoane vor beneficia de aceste tichete sociale, potrivit cancan.ro.

Comenteaza