Anunțul momentului pentru mii de români! Ce se va întâmpla cu pensiile

Anunțul momentului pentru mii de români! Ce se va întâmpla cu pensiile

Augustin Zegrean, Fostul președinte al Curții Constituționale a României, dorește să impoziteze pensiile speciale și cele militare.

Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, susține că pensiile private trebuie impozitate, dar coaliția actuală de guvernare nu dorește. Condiția impusă de Guvern ar fi impozitarea tuturor pensiilor. 

„Orice soluție dar să nu fie cu privire doar la pensiile acestea. Dacă vor să impoziteze pensiile speciale, să le impoziteze la fel pe toate. Nu poți să faci deosebire între unii și alții. O să spună acuma unii că cei cu pensii speciale au pensii mari.

Asta nu justifică să impui un impozit de 99% cum am auzit de la televizoare. Orie le taie de tot și nu le mai dă deloc. Au majoritate în Parlament și nu îi mai oprește nimeni. Practica CCR este constantă. Nu se pot tăia pensiile speciale zice CCR”, a declarat Augustin Zegrean.

Ministrul muncii, Marius Budăi, a declarat că până la finalul anului 2022, va fi schimbată formula de calcul a pensiilor pentru a elimina discrepanța dintre veniturile românilor. 

„Nu ne gândim în esență, la schimbarea formulei de calcul, dar dacă găsim elemente de îmbunătățire și de a lua în calcul cât se poate din abilitatea sistemului de pensii, dar în primul și în primul rând prioritatea principală este rezolvarea inechităților din sistem.

Separăm stagiile de cotizare contributivă de stagiile de cotizare dublate. Separăm sporurile cu caracter permanent, de sporurile cu caracter nepermanent, astfel încât atunci când avem legea la final, să ne fie mult mai simplu și să nu mai dureze atât de mult acea recalculare”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit cancan.ro.

Comenteaza