Cum poți face o amandină exact ca la cofetărie. Rețeta clasică

Cum poți face o amandină exact ca la cofetărie. Rețeta clasică

Amandina este un desert tradițional românesc care se compune dintr-un blat, înmuiat în sirop de caramel cu aromă de rom și cu cremă în straturi. 

Ca majoritatea prăjiturilor noastre, acestea pot fi tăiate și servite în prăjituri în miniatură, reprezentând o porție, sau sub formă de tort. Ele au un decor tradițional deasupra, puțină cremă și o bucată de ciocolată subțire în formă de diamant.

Rețetă de amandină

Ingrediente:

  • 7 oua separate albusuri – galbenusuri
  • 170 g zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 60 g sirop de zahar ars (din 60 g zahar si 30 g apa) – o lingura se retine pentru glazura!
  • 260 g faina alba
  • 60 g apa rece
  • 10 g ulei de floarea soarelui
  • optional: 15 g cacao

Cremă de cacao:

  • 250 g fondant alb de cofetarie
  • 250 g unt gras min. 80%, la temperatura camerei
  • 50 g unt topit
  • 30 g cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7,5 g rom superior (o lingura) sau cateva picaturi de esenta
  • Sirop de trampat
  • 154 g zahar tos
  • 126 g apa rece
  • coaja rasa de la ½ lamaie (razatura)
  • a plic zahar vanilat
  • 15 g rom superior (o lingura buna) sau cateva picaturi de esenta

Glazură

  • 350 g fondant alb de cofetarie
  • 15 g cacao
  • 15 g sirop de zahar ars (pastrat de la blat)

Mod de preparare

Pune într-o cratiță mică 60 de grame de zahăr tos și lasă-l pe foc până devine dur. Stinge-l apoi cu 30 ml de apă și lasă-l să clocotească 1-2 minute sau până ce toate cristalele s-au dizolvat. Pune deoparte o lingură pentru glazură și folosește restul pentru blat.

Comenteaza