Cum poți face o amandină exact ca la cofetărie. Rețeta clasică
- Scris de U.S
- 16 Mar 2021, 10:25
- Divertisment
- Ascultă știrea
Amandina este un desert tradițional românesc care se compune dintr-un blat, înmuiat în sirop de caramel cu aromă de rom și cu cremă în straturi.
Ca majoritatea prăjiturilor noastre, acestea pot fi tăiate și servite în prăjituri în miniatură, reprezentând o porție, sau sub formă de tort. Ele au un decor tradițional deasupra, puțină cremă și o bucată de ciocolată subțire în formă de diamant.
Rețetă de amandină
Ingrediente:
- 7 oua separate albusuri – galbenusuri
- 170 g zahar tos
- 1 praf de sare
- 60 g sirop de zahar ars (din 60 g zahar si 30 g apa) – o lingura se retine pentru glazura!
- 260 g faina alba
- 60 g apa rece
- 10 g ulei de floarea soarelui
- optional: 15 g cacao
Cremă de cacao:
- 250 g fondant alb de cofetarie
- 250 g unt gras min. 80%, la temperatura camerei
- 50 g unt topit
- 30 g cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 7,5 g rom superior (o lingura) sau cateva picaturi de esenta
- Sirop de trampat
- 154 g zahar tos
- 126 g apa rece
- coaja rasa de la ½ lamaie (razatura)
- a plic zahar vanilat
- 15 g rom superior (o lingura buna) sau cateva picaturi de esenta
Glazură
- 350 g fondant alb de cofetarie
- 15 g cacao
- 15 g sirop de zahar ars (pastrat de la blat)
Mod de preparare
Pune într-o cratiță mică 60 de grame de zahăr tos și lasă-l pe foc până devine dur. Stinge-l apoi cu 30 ml de apă și lasă-l să clocotească 1-2 minute sau până ce toate cristalele s-au dizolvat. Pune deoparte o lingură pentru glazură și folosește restul pentru blat.