În ce stare se află copilul trântit la pământ de unchiul său într-un parc. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

În ce stare se află copilul trântit la pământ de unchiul său într-un parc. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore
| Foto: Observatornews.ro

Copilul trântit la pământ de unchiul său într-un parc din Hunedoara are fractură de craniu. 
 

Medicii sunt îngrijoraţi că se poate produce un hematom subdural, care poate produce leziuni grave sau chiar moartea.

Iniţial, se credea că băiatul va fi transferat la Spitalul Judeţean la Neurochirurgie din Timişoara, însă medicii au decis ca el să rămână să fie tratat la Deva.

De celalată parte, agresorul a fost audiat ore întregi, după care poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, urmând ca după expirarea perioadei să se facă propunere de arestare preventivă pe numele său.

Incidentul a avut loc duminică după-amiază. Totul a pornit de la ciondăneala a doi copii, care erau şi verişori. Enervat la culme şi într-un acces de furie, bărbatul de 29 de ani a decis să se impună cu forţa.

Aşa că l-a înşfăcat pe nepotul său şi l-a făcut una cu pământul. Deşi minorul se tânguia de durere, bărbatului nu doar că nu i se face milă, ci se duce la următoarea victimă: fiul său.

Îl trânteşte şi pe acesta la pământ, sub privirile înmărmurite ale celorlalţi copii care se aflau în parc.

Cei care au asistat la scena violentă au sunat imediat la 112. Băiatul de 13 ani a fost transportat de urgenţă la UPU Deva, unde medicii au stabilit că băiatul a suferit o fractură de craniu.

Dr. Tănase Popa, medic primar UPU SMURD Deva: "Fractura de craniu este o problemă medicală majoră, în sensul că oricând se poate produce un hematom subdural, care poate să se complice cu compresie pe emisfere cerebrale, să producă leziuni grave. Un hematom subdural care compresează creierul poate să ducă la deces, dacă nu se rezolvă în timp util".

Bogdan Niţu, IPJ Hunedoara: "Poliţiştii au reuşit să îl identifice pe prezumtivul autor al faptei. Este vorba despre un tânăr de 29 de ani, din municipiul Hunedoara. Acesta a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara pentru audieri, urmând a fi reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, respectiv violenţă în familie".

După ce a fost audiat, bărbatul violent a fost dus de către poliţişti în parcul în care îi lovise pe cei mici, pentru reconstituire. Oamenii din cartierul în care a avut loc incidentul a avut loc sunt revoltaţi şi spun că le este frică să îşi mai lase copiii la joacă.

Să sperăm că se face dreptate, că nu poţi să... să stai cu frică să trimiţi copilul în parc la doi paşi de casă. Din câte ştiu tot aşa se lua de copii, verbal, până acum, că de ce îl înjură pe copilul lui, şi pe alţii, dar... sunt chestii de copii, deci... se înjură, se împacă, se ceartă, dar nu poţi să faci una ca asta.

Între timp, cercetările au fost extinse şi cu privire la comiterea infracţiunii de tulburare a liniştii şi ordinii publice. Fiul de şapte ani al bărbatului reţinut a fost audiat în calitate de victimă a violenţei în familie, în prezenţa reprezentanţilor DGASPC, potrivit observatornews.ro.

Etichete
Comenteaza