Este interzis în România de trei zile. Atenție, ți se confiscă totul pe loc!

Este interzis în România de trei zile. Atenție, ți se confiscă totul pe loc!

A început oficial prohibiția generală a pescuitului în România. Măsura va rămâne în vigoare pentru 60 de zile.

Prohibiţia generală a pescuitului a început sâmbătă, 9 aprilie, şi va dura 60 de zile în România. Prohibiţia pescuitului în apele de frontieră va debuta pe data de 24 aprilie şi va dura 45 de zile. Oamenii legii au început deja controalele și sunt în căutarea celor care nu respectă legea.

Până pe data de 7 iunie, este interzis pescuitul în Prut, în zonele inundate temporar sau permanent de acesta, în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, în meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, în complexul Razim-Sinoe, ultimele două zone fiind din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, precum şi în lacurile litorale, potrivit ordinului comun al miniştrilor Agriculturii şi Mediului.

Pe braţul Chilia al Dunării până în golful Musura şi pe Dunăre, în zona care constituie frontieră de stat cu Bulgaria, prohibiţia pescuitului va fi în perioada 24 aprilie – 7 iunie.

Această decizie este impusă printr-un ordin comun al Ministerelor Agriculturii și Dezvoltării Rurale, respectiv Mediului, Apelor și Pădurilor, scopul fiind protecţia resursei piscicole în perioada de reproducere şi cea imediat următoare.

Oamenii legii au început deja controalele și sunt în căutarea celor care nu respectă legea și au aplicat amenzi în valoare de peste 2.000 de lei. În judeţul Dâmboviţa, jandarmii au efectuat o serie de controale în zona lacurilor din Târgovişte şi Cazaci:

„Pe timpul misiunilor au fost depistate mai multe persoane care au încălcat prevederile legale pe linie de pescuit în perioada de prohibiţie. Oamenii legii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 avertismente şi 7 amenzi în valoare totală de 2.100 lei, pentru pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie, faptă prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Dâmboviţa, potrivit cancan.ro.

 

Comenteaza