Elevi de clasa a doua, terorizați de învățător. Dascălul mai are un dosar penal pentru purtare abuzivă la școală

Elevi de clasa a doua, terorizați de învățător. Dascălul mai are un dosar penal pentru purtare abuzivă la școală
| Foto: businessmagazine

Lecţia umilinţei şi a terorii. Asta predă un învăţător din Iaşi elevilor săi. Bărbatul a fost înregistrat în timp ce urlă la copii și le vorbeşte jignitor, în timp ce micuţii plâng.

 Învăţătorul pune totul pe seama tonalităţii vocii. E doar sever şi mai strict, iar limita dintre disciplină şi abuz e fină. Mai are, însă, un dosar penal pentru purtare abuzivă la școală.

'Mă, tu ce ai în cap? Mă, ce ai în cap, nu înțeleg, spune ce ai în cap că nu înțeleg, nu înțeleg. Dacă am spus să scrii pe jumătate de pătrățel, jumătate!''

 ''Dacă tu nu știi carte! Desparte în silabe cuvântul "cerut". a. cerut, mă, nu înțelegi, cerut!''

Așa le vorbește un învățător din Iași elevilor săi de doar 7-8 ani. Copiii din clasa a doua de la Şcoala Gimnazială Mihai Codreanu din oraş sunt terifiați sub avalanşa de urlete ale dascălului.

''Ați auzit cum vorbește? Îmi mai spune că îi dă la palm[ atât. Eu am spus că nu mă deranjează dacă e sever sau cu tonul sever. Dar să le vorbească urât nu sunt de acord'', spune o mamă.

''Este foarte rău. Are un băţ şi ne loveşte. Uneori îmi e frică de el. Fiindcă mă bate. Te-a bătut vreodată? Da. Țineam aşa palmele. Unii plâng la ore foarte tare, toate orele.''

Comportamentul dascălului este cunoscut în şcoală. La finalul anului trecut, a fost sancționat cu mustrare scrisă pentru că ar fi jignit un copil.

Constantin Șerban, învăţătorul acuzat: Nu am de spus nimic. Tonul meu. Nu am auzit înregistrările. Dar tonul meu nu afectează nici fizic, nici psihic copiii. Îmi pare rău că s-a ajuns și aveți niste înregistrari.

Tatăl unui elev i-a pus copilului un reportofon în ghiozdan. Aşa au aflat şi ceilalţi părinţi chinurile şi umilinţele prin care trec cei mici la ore.

''Nu mai veni, măi, cu cămașa peste pantaloni că e urat, măi, e urat. E ca un bețiv, ca ăia de pe stradă.''

''Tunde-te, tunde-te, mă!''

Pe numele învăţătorului există deja un dosar penal pentru purtare abuzivă, deschis tot în urma unui astfel de scandal. Totuşi, dascălul a continuat să predea. Inspectoratul Şcolar Judeţean s-a autosesizat abia acum.

Antonina Bleorț, purtător de cuvânt ISJ Iași: Evident că dacă Inspectoratul Școlar s-a autoseziat înseamnă că limbajul nu este în conformitate cu funcția de cadru didactic.

Constantin Șerban a împlinit deja vârsta de pensionare, dar a rămas în continuare la catedră. Este și consilier județean din partea unui partid. Membrii din opoziţie au cerut deja demiterea acestuia din funcția politică, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza