De ce boală psihică ar suferi Mirel, tânărul student la medicină și teologie care și-a ucis iubita. Părerea unui psihoterapeut

De ce boală psihică ar suferi Mirel, tânărul student la medicină și teologie care și-a ucis iubita. Părerea unui psihoterapeut
| Foto: spynews.ro

Comportamentul lui Mirel, tânărul student la medicină și teologie care și-a ucis iubita, a fost analizat de un psihoterapeut. 

În luna martie a acestui an, o studentă de la Facultatea de Medicină din Timişoara, în vârstă de 21 de ani, a fost ucisă cu sânge rece de presupusul iubit, student şi el atât la Facultatea de Medicină, cât şi la Facultatea de Teologie. Băiatul în vârstă de 23 de ani a lovit-o pe fata de care ar fi fost îndrăgostit, cu un cuţit, de zeci de ori.

Au trecut aproape două săptămâni de la crima care a șocat România. Mirel Dragomir a ucis-o pe cea cu care avea o relație după ce a aflat că fata vrea să rupă orice legătură cu el.

Potrivit psihoterapeutului Bianca Pescaru, tânărul s-ar confrunta cu probleme de sănătate mintală. După ce analizat desfășurarea evenimentelor dramatice, specialistul a oferit un punct de vedere cu privire la factorii care ar fi putut contribui la crima pe care a comis-o studentul la medicină și teologie.

„Este foarte important să se facă o expertiză psihiatrică. Există mai multe posibile explicații, mai multe posibile diagnostice psihiatrice care ar putea coincide în astfel de cazuri. Doar o expertiză psihiatrică este în măsură să pună diagosticul exact și să evalueze într-un mod concret care dintre aceste posibile diagnostice sunt valabile pentru acest caz.

Poate fi vorba despre psihopatie, care este o trăsătură de personalitate, având drept caracteristici: lipsa empatiei, un comportament fără remușcări, lipsa controlului comportamentului, emoții copleșitare greu de gestionat, impulsivitate, lipsa regretului că a făcut rău altora.

El a comis această oribilă crimă, a întins-o pe pat și a plecat, deci lipsa regretului. Există tulburări de personalitate, tulburări de comportament…”, a declarat psihoterapeutul Bianca Pescaru, potrivit Spynews.ro.

Comenteaza