Ministerul Educației a înființat „comisia pentru avizat WC-uri”. Care sunt atribuțiile acesteia

Ministerul Educației a înființat „comisia pentru avizat WC-uri”. Care sunt atribuțiile acesteia

Ministerul Educației a înființat o comisie de eliberare a unor avize pentru amplasarea de WC-uri mobile de tip container în curtea școlilor care au toaletele în curte. Înființarea comisiei s-a făcut prin ordin de ministru semnat de Monica Anisie pe 9 decembrie 2020. Comisia are în componență șase persoane.

Prin Ordinul de ministru 6.141 din 9.12.2020 a fost înființată “Comisia pentru acordarea avizului Ministerului Educației și Cercetării care să certifice necesitatea amenajării grupurilor sanitare în vederea derulării în condiții de siguranță sanitară a activităților didactice”.

Potrivit edupedu.ro, este vorba despre o comisie înființată pentru a le da avize primarilor care vor să obțină bani din fonduri europene ca să cumpere WC-uri container, pe care să le instaleze în curtea școlilor care nu au un grup sanitar interior, care nu sunt racordate la rețeua de apă potabilă și la rețeaua de canalizare.

Ce face comisia pentru avizat WC-uri

Pe baza documentelor depuse de primari și pe baza declarațiilor acestora pe propria răspundere, în condițiile în care primăria respectivă nu a mai primi niciodată alte fonduri pentru problema toaletelor din școala respectivă, acordă sau nu avizul solicitat.

Comenteaza