Cum arata acum Gabriela, romanca vanduta de Nicolae Ceausescu unui rege canibal din Africa?

Cum arata acum Gabriela, romanca vanduta de Nicolae Ceausescu unui rege canibal din Africa?

Românca vândută de Nicolae Ceaușescu unui președinte canibal din Africa a vorbit despre cum a trăit alături de acesta în Republica Centrafricană și despre stilul de viață al fostului dictator.

Gabriela a mărturisit că Jean-Bedel Bokassa s-a purtat frumos cu ea și a negat faptul că acesta ar fi fost canibal.

Gabriela a fost vândută de Nicolae Ceaușescu unui președinte canibal din Africa

În 1970, Jean-Bedel Bokassa a vizitat România și s-a împrietenit imediat cu Nicolae Ceaușescu. Președintele african i-a cerut dictatorului român să îi trimită în Republica Centrafricană o româncă pe care a pus ochii în timpul vizitei în București. În schimbul femeii, Bokassa i-a promis lui Ceaușescu că îi va da 10% din producția de diamante a țării sale.


Fostul președinte al României nu a stat pe gânduri și i-a trimis-o pe Gabriela Drâmbă, care s-a căsătorit cu dictatorul african. Căsnicia lor a durat 3 ani. Bokassa a fost căsătorit cu 18 femei și a avut 39 de copii. Gabriela a povestit cum a fost viața în Republica Centrafricană.

„Aveam maimuțe, multe animale exotice la palat. Erau ținute în țarcuri. Soțul meu s-a purtat foarte frumos. N-a ridicat niciodată mâna la mine, nu m-a jignit. Îmi doream să mor. Atunci i-am spus că vreau să mă întorc în țară la familia mea. De teama unui scandal diplomatic, el a acceptat cu greu să divorțăm. Urma să fie încoronat împărat și nu avea nevoie de scandal, a mărturisit Gabriela”, care a negat faptul că fostul ei soț ar fi fost canibal.

Jean-Bedel Bokassa, cunoscut ca Bokassa I al Africii Centrale și Saladin Ahmed Bokassa, a fost militar de carieră, ofițer și președinte al Republicii Centrafricane, care mai târziu s-a autodeclarat împărat, titlu menținut până la 20 septembrie 1979, când a fost detronat.

În 1970, Bokassa a fost invitat la București. În contextul pregătirii vizitei, a fost deschisă și ambasada Republicii Centrafricane. Vizita în România a avut loc între 11 și 16 iulie. În perioada 16-18 martie 1972, Nicolae Ceaușescu a efectuat vizita de răspuns.

Comenteaza