Video Cât costă zgarda care îţi spune ce vrea câinele, atunci când latră

Cât costă zgarda care îţi spune ce vrea câinele, atunci când latră
| Foto: toateanimalele.ro

Un startup sud-coreean a dezvoltat o zgardă de câine care poate detecta cinci emoții la rasa canină, folosind o aplicaţie de inteligenţă artificială şi tehnologia de recunoaștere a vocii. 

Zgarda Petpuls poate informa proprietarii de animale de companie, printr-o aplicație pentru smartphone, atunci câinii lor sunt fericiți, relaxați, anxioși, supărați sau triști. De asemenea, urmărește activitatea fizică și programul de odihnă al câinilor.

 "Acest dispozitiv "traduce" vocea unui câine, astfel încât oamenii să poată înțelege”, a declarat Andrew Gil, director de marketing global la Petpuls Lab, potrivit observatornews.ro.

În 2017, compania a început să documenteze diferite tipuri de lătrat pentru a analiza emoțiile câinilor. Trei ani mai târziu, au dezvoltat un algoritm propriu bazat pe o bază de date de peste 10.000 de probe de la 50 de rase de câini.

Zgarda are o rată medie de precizie de 90% a recunoașterii emoționale, potrivit Universității Naționale din Seoul, care a testat dispozitivul despre care compania spune că este primul de acest fel care este alimentat de tehnologia de recunoaștere vocală AI.

Petpuls Lab a început să comercializeze gulerul online în octombrie anul trecut, la 99 de dolari.

 

Etichete
Comenteaza