Un parizer pentru copii a fost retras de la vânzare. Ce s-a descoperit că ar fi conținut

Un parizer pentru copii a fost retras de la vânzare. Ce s-a descoperit că ar fi conținut
| Foto: observatornews.ro

Două din cele mai cunoscute parizeruri produse special pentru copii, ar putea fi contaminate cu metale.

Parizer de porc şi parzier de pasăre pentru copii. Două produse populare fabricate în Germania şi vândute în mai multe lanţuri de supermarketuri de la noi. Ar putea fi însă periculoase pentru cei mici. Alerta s-a dat când specialiştii au descoperit o problemă la aparatele de feliat care ar putea contamina alimentele cu metale.

Mihai Ponea, director ANSVSA: Operatorul a sesizat o problemă la un echipament și pe principul precauției a dispus retragerea întregului lot de pe piață. Din 60 de mii de bucăți, 40 de mii au fost puse sub sechestru în depozitul fabricii, iar restul de 20 de mii au fost retrase voluntar de pe piață, ele fiind în magazinele unde au fost distribuite, urmând că mâine să ajungă la operator în vederea distrugerii.

Mădălina Chițac, reporter Observator: Înca de acum 2 zile, acest produs trebuia să dispară de pe rafturile magazinelor.Asta din cauză că e foarte posibil că el să conțină mai multe particule din metal. Nu s-a întâmplat asta, drept dovadă l-am putut cumpăra chiar astăzi dintr un supermarket din Capitală.

Contactaţi de reporterii Observator, reprezentanţii magazinului nu au comentat situaţia. În schimb, inspectorii sanitari au plecat în control.

Mihai Ponea, director ANSVSA: S-a constatat că sunt 31 de produse retrase de la raft. Au fost sancționați cu 40 de mii de RON pentru comercializarea unui produs supus retragerii, potrivit obseratornews.ro.

Lygia Alexandrescu, nutriționist: În compoziția acelui cuțit cu care s-a tăiat salamul și a lăsat acele reziduuri, intră, în general, crom, uneori și vanadiu, în cutiele mai speciale nichel, toate acestea sunt metale grele. Absorbția acestor metale în organism au efecte pe termen lung, greață, vărsătură, dureri articulare, musculare.

Părinţii care au au cumpărat parizer din carne de porc sau parizer din carne de pasăre sunt sfătuiţi să le arunce sau să le ducă înapoi la magazin. Îşi vor primi banii înapoi chiar dacă nu mai au bonul fiscal.

Etichete
Comenteaza