Pastila care ar putea fi folosit pentru a trata alcoolismul

Pastila care ar putea fi folosit pentru a trata alcoolismul

Ecstasy, cunoscut și sub numele de MDMA, ar putea fi utilizat ca tratament pentru alcoolismul la adulți, sugerează un nou studiu.

Ideea principală este că drogul va permite alcoolicilor să-și confrunte trecutul și să ajute la tratamentul terapiei. Un proces a fost efectuat de o echipă de la Imperial College din Londra, unde dependenților de alcool li s-au administrat doze controlate de droguri de clasă A, în timpul a două sesiuni de psihoterapie, potrivit playtech.ro.

Cercetătorii au crezut că medicamentul ar putea suprima o regiune a creierului cunoscută sub numele de amigdală, care este responsabilă de frică. Prin suprimarea acesteia, pacienții ar putea să se împace cu experiențele lor fără a fi copleșiți.

Profesorul David Nutt, autorul principal al studiului, a declarat: „Acest studiu clinic susține experiența practică a multor lideri în psihiatrie că tratamentele asistate psihedelic, inclusiv MDMA pentru tulburările de sănătate mintală, au potențialul de a oferi rezultate semnificativ mai bune pentru multe grupuri de pacienți”.

Studiul a implicat 14 pacienți care au luat parte la zece ședințe de psihoterapie pe parcursul a opt săptămâni. În timpul a două dintre sesiuni, în săptămânile trei și șapte, li s-a administrat o doză de 125 mg de medicament, urmată de încă 62,4 mg două ore mai târziu.

Fiecare sesiune a durat între șase și opt ore și a avut loc într-un spital cu un psihiatru și un psiholog prezenți. Cei care au luat parte au fost încurajați să vorbească și să se confrunte cu experiențele lor din trecut, apoi să rămână peste noapte, înainte de a fi telefonați în fiecare zi timp de o săptămână pentru controale.0

Acest studiu, care este publicat în Journal of Psychopharmacology, face parte dintr-o mișcare mai largă pentru a evalua dacă „medicamentele de stradă” pot fi combinate cu terapii pentru tratarea afecțiunilor de sănătate mintală. Studii similare sunt în desfășurare pentru a determina dacă ketamina poate ajuta la gestionarea gândurilor suicidare la adulți.

Etichete
Comenteaza