Cât curent consumă un încărcător lăsat în priză. Crește factura din cauza lui

Cât curent consumă un încărcător lăsat în priză. Crește factura din cauza lui

 Un încărcător lăsat în priză te va face să plătești mai mulți bani la factura de curent.

Cu toții știm că este o perioadă destul de complicată din cauza faptului că facturile la energie cresc din ce în ce mai mult. Iată de ce nu e bine să lași încărcătorul în priză după ce îl folosești. Trebuie să fii atent pe viitor dacă vrei să economisești.

Un încărcător consumă 135 de W pe lună, iar anual 1,5 KW. Dacă înumlțim 1,5 cu 0.68 de lei aflăm că acesta mărește factura la lumină cu 1,02 lei, așa că dacă ai unul singur nu trebuie să îți faci prea multe griji, asta pentru că diferența nu se simte prea mult.

Cu toate astea, trebuie să reții faptul că dacă ai mai multe, prețul facturii va crește mai mult. Dacă vrei să economisești, este important să știi că la un laptop se poate vedea diferența atunci când vine vorba de plata facturii la energie.

Un laptop consumă pe lună 19.2 kWh pe lună, dacă îl folosești opt ore pe zi. Zilnic, acesta va avea un consum de 0.60 de kWh, iar într-o oră în jur de 80 de wați. Din cauza lui ești nevoit să plăști 15,36 de lei în plus la factură. Prețul crește dacă ai mai multe dispozitive.

În cazul în care vrei să economisești, trebuie să știi că este indicat să scoți unele dispozitive din priză dacă nu le folosești. Unul dintre acestea este televizorul, pentur că anual consumă în jur de 658 kWh.

Cu atât mai mult, congelatorul consump mult, 427 kWh, în fiecare an. Trebuie să fii foarte atent dacă vrei să economisești pentru a nu mai fi nevoit să scoți din portofel sume mari pentru factura la energia electrică, potrivit spynews.ro.

Comenteaza