S-a aflat care a fost ciorba preferata a lui Nicolae Ceaușescu. Iată rețeta pe care o poți face și tu
Nicolae Ceaușescu a fost unul dintre cei mai controversați lideri români, acesta fiind executat în decembrie 1989 în timpul Revoluției.
Despre activitatea și moartea lui Nicolae Ceaușescu s-a vorbit mult, însă mai puțin cunoscută este viața acestuia. Suzana Andreiaș, una dintre fostele menajere ale dictatorului, a făcut dezvăluiri despre viața cotidiană a dictatorului. Aceasta a vorbit despre obiceiurile zilnice ale lui Nicolae Ceaușescu și a dezvăluit, printre altele, și care era mâncarea preferată a acestuia.
În urma lui au rămas numeroase întrebări, multe mituri și o mulțime de secrete. Suzana Andreiaș, fosta menajeră a acestuia, a făcut unele dezvăluiri interesante.
Suzana Andreiaș, fosta menajeră a lui Nicolae Ceaușescu, spune că dictatorul era obișnuit încă din copilărie cu mâncărurile simple, iar de pe masa acestuia nu au prea lipsit ciorbele. Astfel, se pare că acest fel de mâncare era unul dintre preferatele liderului comunist.
Nicolae Ceaușescu prefera ciorbele tradiționale din zona Olteniei, precum cele de ștevie, urzici sau spanac. Însă, dintre acestea, cea de ștevie era preferata lui și se afla cel mai adesea pe masa acestuia. Preparatul este unul simplu, sărăcăcios, dar plin de savoare, așa că dictatorul nu se sfia să se înfrupte din el.
Rețetă ciorbă de ștevie
Ingrediente:
- O legătură mare de ștevie (sau mai multe, în funcție de preferințe),
- o ceapă,
- 2-3 cartofi,
- un morcov,
- o legătură de leuștean sau pătrunjel,
- o lingură de orez (opțional),
- borș sau suc de lămâie (pentru acrit, după gust),
- sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Se spală bine frunzele de ștevie, îndepărtând nervurile groase și se taie în bucăți mari. Într-o oală, se călește ceapa tocată mărunt, în puțin ulei, până devine translucidă. Ulterior, se adaugă morcovul și cartofii tăiați cubulețe și se călesc toate pentru câteva minute.
Mai apoi se toarnă apă fierbinte peste legumele călite și se lasă să fiarbă până când cartofii sunt aproape fierți. Se adaugă orezul (opțional) și ștevia tăiată și lasă să fiarbă aproximativ 10-15 minute. Atunci când toate legumele sunt fierte, se acrește ciorba cu borș sau suc de lămâie, după preferință. Se adaugă sare și piper după gust, iar la final se presară verdeața tocată, potrivit cancan.ro.