Rețeta de cozonac a Mirelei Vaida! Ingredientul secret pe care îl folosește ca să fie pufos
Mirela Vaida pregătește cel mai pufos cozonac moldovenesc. Află ce ingredient secret folosește pentru un cozonac delicios.
Ingrediente:
2 kg de făină albă tip “000”
sare
zahăr
drojdie umedă sau uscată, care se dizolvă în lapte călduț un pic de unt gras şi smântână grasă o lămâie dată pe răzătoare
esenţe
7-8 ouă
apte cald
apă minerală
Pentru umplutură:
rahat tăiat cubuleţe, dat prin zahar pudră
1 kg de miez de nucă
zahăr
cacao
lapte esenţe (de rom, lămâie și portocală)
stafide
Mod de preparare:
În vlogul de pe canalul său de YouTube, Mirela Vaida a explicat fiecare pas pentru a face niște cozonaci delicioși cu care să îți cucerești invitații.
„Într-un vas în care am pus făina de grâu, presar sare, zahăr, drojdia dizolvată în laptele cald și începem să amestecam. Nu vă gândiți că trebuie să respectați un anume gramaj, ci puteți pune după ochi. După ce ați făcut aces amestec, adăugați unt, câteva linguri de smântână și între patru și șase ouă la un kilogram de făină. Apoi adaug, pe rând, 6 gălbenuşuri şi amestecăm. Mai pun şi pun lapte, să se omogenizeze.
Pun coaja de lămâie rasă şi amestecăm bine. Adaug un pic de esenţă de rom, portocală şi lămâie. Începem să omogenizăm, mai punem puţin lapte şi apă minerală, pentru a afâna acest aluat. Deja încep să frământ coca. Este galben de la gălbenuşurile de ouă, aşa se face în Moldova. Eu nu l-am făcut cu foarte multe ouă, dar tot se cunoaşte şi vede, pentru că aşa se trebuie să arate un cozonac. O să-l las aluatul la dospit vreo oră, acoperit”, a dezvăluit Mirela Vaida pe contul pe contul ei de Youtube, potrivit ciao.ro.