Sucul care face minuni organismului tău dacă îl bei mai multe zile

Sucul care face minuni organismului tău dacă îl bei mai multe zile
| Foto: impact.ro

Cum poți obține un suc natural care îți hidratează corpul și te ajută la procesul de detoxifiere, îți întărește sistemul imunitar și împiedică dezvoltarea tumorilor. 

Sucul care îți face minuni în organism este cel grepfrut, pe care îl poți pregăti ușor, prin stoarcerea fructului.

Dincolo de beneficiile deja menționate pe care acesta le are asupra corpului, mai sunt și alte motive pentru care este recomandat să-l consumi.

Potrivit specialiștilor, acesta reprezintă un remediu împotriva stresului, este foarte bogat în vitamina C, ajută la arderea grăsimilor și este un aliat al producției de serotonină – cunoscută drept ”hormonul fericirii”.

”Grapefrutul este util în prevenirea şi tratamentul bolilor de inimă şi arteriale şi al pietrelor la vezica biliară, e un stimulent excelent al digestiei şi al eliminării reziduurilor, un stimulent al metabolismului grăsimilor şi foarte util pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge”, a explicat doctorul Cătălin Luca, specialist în medicină internă, cu competenţe în apifitoterapie.

Totuși, dacă nu îți place gustul grepfrutului, ai și alte variante sănătoase. De exemplu, rodiile sunt pline de polifenoli și antioxidanţi ce ajută la eliberarea toxinelor din organism și la accelerarea metabolismului și scăderea poftei de mâncare. Aceste fructe cu gust dulce-acrișor atacă în special ”colăceii” de pe abdomen, potrivit impact.ro.

Un alt suc foarte benefic organismului este cel de roșii. Bogat în vitamina B7 și crom, acesta oferă energie organismului și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, împiedicând în acest fel formarea unor depozite de grăsime. În plus, pentru că are din plin vitaminele A și C, sodiu, potasiu, calciu şi magneziu, acest ”elixir” detoxifiază și este anticancerigen, reglează colesterolul, protejează inima, stimulează digestia și ajută sistemul imunitar.

În cazul în care niciuna dintre aceste variante nu îți este pe plac, ai putea încerca sucul de mere. Deși este dulce, acesta nu are foarte multe calorii. Din contra, dacă îi adaugi și puțină scorțișoară, nu numai că este extrem de delicios, te ajută să topești depozitele de grăsime în timp ce te bucuri de un adevărat răsfăț.

Combinația dintre cele două ingrediente este extraordinară. Scorţişoara are rol în accelerarea metabolismului, iar merele ajută la o digestie bună, pentru că sunt bogate în fibre. Prin urmare, gust incredibil și beneficii extraordinare!

Pentru multe persoane, însă, vedeta acestei liste ar putea fi sucul de portocale. Conform American Heart Association, consumul zilnic de citrice, poate reduce cu 20% riscul de accident vascular ischemic în cazul femeilor. Cu multă vitamina C, acest suc este un puternic antioxidant. Portocalala ajută la combaterea radicalilor liberi responsabili de apariția cancerului. În plus, pentru că are o cantitate suficientă de fibre, acest fruct este benefic şi în prevenirea cancerului colorectal.

De asemenea, vitamina C, fibrele, potasiul şi colina din portocale sunt substanţe ce contribuie la menţinerea stării generale de sănătate, dar mai ales a sănătăţii inimii. Aportul suficient de potasiu previne atacul cerebral și pierderea masei musculare, menţine sănătatea oaselor şi reduce riscul de formare a pietrelor la rinichi.

Etichete
Comenteaza