Gadgetul care depistează coronavirus ar putea revoluționa identificarea cazurilor noi: unde îl găsești

Gadgetul care depistează coronavirus ar putea revoluționa identificarea cazurilor noi: unde îl găsești
| Foto: Playtech.ro

Un nou dispozitiv intitulat SpiroNose promite să ofere un diagnostic de coronavirus în doar un minut, după ce o persoană respiră în el pentru 30 de secunde.

O problemă majoră care a dus la răspândirea masivă a noului coronavirus are legătură cu diagnosticarea afecțiunii. Procesul este unul costisitor, iar rezultatul îl obții, în cel mai bun caz, după 24 de ore, dacă nu mai mult. În teorie, există și soluții mai rapide, dar nu oferă un rezultat la fel de sigur sau precis.

Alternativa la această problemă majoră vine din Țările de Jos. Olandezii au început deja să folosească la scară largă un un gadget care ”miroase” coronavirus într-o persoană bolnavă. Dispozitivul numit SpiroNose prin care o persoană respiră timp de 30 de secunde detectează o posibilă infecție.

Înaintea distribuirii în masă a gadgetului, gadgetul a trecut prin numeroase teste și verificări. În final, autoritățile sanitare olandeze apreciază că SpiroNose este de încredere în cazul rezultatelor testărilor negative, a declarat Mariken van der Lubben, expertă în boli infecțioase la serviciile municipale de sănătate din Amsterdam.

„Dacă ești testat negativ, este un rezultat valabil și poți să pleci”, spune van der Lubben. Un test pozitiv trebuie urmat de un test PCR pentru a stabili dacă infecția detectată a fost provocată de coronavirus, potrivit playtech.ro.

Etichete
Comenteaza