Tradiție populară în Calendarul Ortodox. De ce trebuie să îți sfințești locuința în luna martie

Tradiție populară în Calendarul Ortodox. De ce trebuie să îți sfințești locuința în luna martie

 Dacă vrei să-ți protejezi casa și familia, preoții spun că trebuie să-ți sfințești locuința în special în luna martie.

Tradiția populară și preoții spun că cei care se mută într-o casă nouă trebuie să-și sfințească locuința, dar și cei care locuiesc de mult timp, deoarece așa poți alunga blestemele și vrăjile. De ce este bine să îți sfințești locuința în luna martie.

De ce trebuie să îți sfințești locuința în luna martie

Potrivit preoților, creștinii ortodocși trebuie să-și sfințească locuința în luna martie pentru alungarea vrăjilor, a blestemelor și a energiilor negative care se află în casă. Se spune că această lună a anului este periculoasă, deoarece se fac cele mai multe vrăji și blesteme, potrivit spynews.ro.
 
Preoții mai spun că persoanele care locuiesc în casa care va fi sfințită trebuie să fie spovediți și împărtășiți. În momentul în care se vine cu sfințenia, locuința trebuie să fie curată, pentru că se stropește cu apă sfințită și se spune și o rugăciune.

În ce zi trebuie să-ți sfințești casa pentru alungarea blestemelor

Pentru alungarea farmecelor, blestemelor și vrăjilor, sfințirea casei în luna martie se face în zilele de miercuri sau vineri, nu în zilele de sărbătoare. Înainte de chemarea preotului care sfințește casa, creștinii ortodocși trebuie să îndeplinească câteva aspecte. Pentru slujba de sfințire a locuinței, credincioșii ortodocși trebuie să pună o măsuță cu fața către răsărit și pe măsuță să așeze următoarele:

-un vas cu apă curată;

-un pahar cu ulei curat;

-un bețișor înfășurat cu vată la unul din capete;

-lumânări;

-tămâie;

-busuioc;

-un pomelnic cu persoanele care locuiesc în casă și cu persoanele apropiate.

Comenteaza