România, tot mai aproape de legalizarea canabisului în scopuri medicale

România, tot mai aproape de legalizarea canabisului în scopuri medicale
| Foto: mediafax

România este mai aproape decât te-ai aştepta să legalizeze utilizarea canabisului în scopuri medicale. 

Legea care le permite pacienţilor cu boli cronice aflate în fază terminală, a trecut deja de Senat. Alte ţări europene au adoptat deja astfel de legi.

Austriecii au legalizat marijuana medicinală încă din 2008. Au urmat Italia şi Cehia în 2013, Croaţia în 2015 şi Macedonia de Nord şi Polonia în 2016. Parlamentarii români susţin tot mai mult perspectiva adoptării unei astfel de legi

„Sunt în favoarea legalizării canabisului din punct de vedere medicinal. Senatorul PNL, domnul Dănăilă, medicul Dănăilă, a ridicat această problemă şi în interiorul PNL şi chiar el, într-o discuţie pe care am avută-o, îmi spunea că, de foarte multe ori, în anumite situaţii grave, canabisul ar fi mult mai folositor decât morfina. Ca să nu mai spunem că, la un moment dat şi o să fac o mica mărturisire, vorbeam cu el despre insomnia şi el îmi spunea că dacă ai avea acces la cannabis, ţi-ar ajuta mult mai mult decât dacă ei melatonină”, spune deputatul Adriana Săftoiu.

„Deci, da, clar, sunt în favoarea legalizării canabisului, dar sunt sigură că va fi o luptă foarte dură. Dacă mă întrebaţi pe mine, România nu cred că este pregătită să legalizeze pentru că nu e pregătită să controleze piaţa drogurilor. Cu siguranţă, este genul acela de subiect, care nu e foarte popular. Aici va interveni conservatorismul nostru şi îmi pare rău că trebuie să o spun, dar despre asta este vorba”, susţine parlamentarul.

 

Comenteaza