Răspunsul lui Orban, după ce colegii de partid i-au cerut demisia. „Până la congres, eu sunt preşedintele PNL”

Răspunsul lui Orban, după ce colegii de partid i-au cerut demisia. „Până la congres, eu sunt preşedintele PNL”

„Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public. În calitate de preşedinte al PNL, obligaţia mea este să asigur coeziunea partidului, să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie. (...) Orice am de discutat, discut în interiorul PNL”, a declarat marţi Ludovic Orban.

Întrebat de jurnalişti dacă îşi va da demisia, după ce Rareş Bogdan a spus, la Aleph News, că Ludovic Orban a eşuat în calitatea de preşedinte al formaţiunii liberale şi că „i s-a umflat capul”, preşedintele PNL a răspuns: „Mi s-a mai pus această întrebare şi v-am dat răspunul la această întrebare. Preşedintele PNL este ales de congres, PNL a avut un congres în 2017 şi va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres eu sunt preşedinte, dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa public acest lucru”.

Ludovic Orban trebuie să plece de la conducerea PNL, pentru că a condus discreţionar partidul, iar în interiorul formaţiunii există o grupare reformistă care îşi doreşte primenirea PNL, a spus luni secratrul general al PNL, Robert Sighiartău.

„Orban trebuie să plece. Spun asta pentru că PNL a pierdut alegerile generale. Din păcate, noi nu am reuşit să avem o discuţie privind aceste alegeri şi nu am făcut o analiză. La alegerile generale PNL s-a clasat pe locul doi. Cel mai mult mă deranjează faptul că am fost puşi de multe ori alături de PSD prin comportamentul unor colegi în guvernare şi prin felul în care au fost promovaţi anumiţi oameni în funcţii publice”, spune la Digi24, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

Etichete
Comenteaza