Noul Guvern se va forma până de Crăciun. Rareș Bogdan: Avem o majoritate confortabilă cu USR-PLUS și UDMR

Noul Guvern se va forma până de Crăciun. Rareș Bogdan: Avem o majoritate confortabilă cu USR-PLUS și UDMR

Rareș Bogdan, Prim-vicepreședintele PNL, a făcut declarațiile momentului despre negocierile viitorului Guvern: „Cred că Parlamentul nou constituit va fi undeva în 21 decembrie”

Rareş Bogdan a spus că în discuţiile pentru noua majoritate nu s-a discutat pe ministere, însă primul ministru ar trebui să aibă Ministerul Justiţiei, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul de Finanţe şi de Interne.

„Noi nu am făcut o listă cu ministere pe care PNL nu le cedează pentru că nu mi se pare corect să pornim aşa în discuţie. Discuţia este ce facem momentul în care investim un nou guvern.

Cred că Parlamentul nou constituit va fi undeva în 21 decembrie, pentru că în 21 expiră mandatele aleşilor actuali, deci după data de 21, putem avea chiar înainte de Crăciun un nou guvern, în cel mai rău caz cel mai târziu până la Anul Nou, dar eu cred că până în ajunul Crăciunului avem un guvern nou”, a spus Rareş Bogdan.

Acesta a afirmat că majoritatea guvernamentală se va face în jurul PNL, cu USR PLUS şi UDMR, că se poartă discuţii cu aceste formaţiuni. De la aceste discuţii este exclus, spune Bogdan, PSD, despre care spune că „este izolat pe scena politică şi aşa va rămâne patru ani de zile”.

Întrebat dacă este interesat de funcţia de premier, Rareş Bogdan a negat, afirmând că are o voce suficient de puternică în PNL şi că îşi vede „lungul nasului”.

Comenteaza