Alertă ANM! Un ciclon va afecta grav România! Unde vor fi ninsori și viscol extrem

Alertă ANM! Un ciclon va afecta grav România! Unde vor fi ninsori și viscol extrem
| Foto: spynews

Un nou ciclon se pregătește să ajungă în România, iar efectele vor fi grave, potrivit meteorologilor. 

Urmează zile cu temperaturi și mai mici decât cele din aceste momente, iar ciclonul va menține ninsorile și viscolul în România.

Acesta ar ajunge în țară de la jumătatea acestei săptămâni, iar temperaturile s-ar menține la minime -8 grade Celsius. În alte zone ale țării, va ploua, iar din cauza temperaturilor scăzute, se va forma gheață pe străzi.

Din acest motiv, șoferii ar putea să aibă de suferit. Ciclonul va aduce ninsori în zonele montane și înalte ale țării, și ploi în zonele mai joase, unde și temperaturile vor fi mai mici. Însă, indiferent de zonă, gradele din temometre se vor menține la valori cu minus.

”Până la jumătatea săptămânii trebuie să fim atenți mai ales la nopțile care urmează, pentru că vor fi cu temperaturi negative în toată țara, adică cam de la -8 spre -1 grad, iar posibil în noaptea de marți spre miercuri, chiar mai scăzut în depresiuni, probabil pe fondul unui cel mai degajat. Temperaturile acestea foarte scăzute, în condițiile în care există la sol un pic de zăpadă sau apă în urma ploilor, vor favoriza formarea ghețușului.

Deci avem în continuare precipitații, inclusiv mâine, în toate zilele care urmează, dar atent suntem atenți la acel ciclon care vă spuneam că vine spre Europa Centrală și care probabil va aduce miercuri precipitații în funcție de cum se va deplasa el mai repede sau ninsori categoric în zonele montane”, a declarat Florinela Georgescu, potrivit antena3.ro.

Comenteaza