Orașul care „a furat” toată zăpada din lume. Localnicii se luptă cu munți de zăpadă să ajungă în scara blocului

Orașul care „a furat” toată zăpada din lume. Localnicii se luptă cu munți de zăpadă să ajungă în scara blocului
| Foto: alephnews.ro

În orașul industrial, situat la 300 de km deasupra cercului artic, stratul de zăpadă depășește un metru iar în multe zone este mai înalt decât oamenii.

Viscolește în continuu de peste două săptămâni. Mașinile au fost îngropate în nămeți. Au fost evacuate 400.000 de tone de zăpadă, o treime din ceea ce este de obicei scos din oraș în toată iarna nordică. Locuitorii sunt deja obișnuiți să se strecoare printre munții de zăpadă pentru a ajunge la scara blocurilor.

Drumul către aeroportul Norilsk este închis pentru toate tipurile de transport din cauza furtunii de zăpadă. De duminica trecută a fost în vigoare o avertizare de furtună în oraș din cauza vântului foarte puternic. Viscol este prognozat și pentru joi cu vânt de 27 m/s. Iar de săptămâna viitoare sunt anunțate pe timpul nopții temperaturi de – 30 de grade Celsius.

Pe rețelele de socializare rușii fac glume pe seama ”apocalipsei se zăpadă”, se întreabă cu sarcasm unde este încălzirea globală și acuză Norilskul că a furat toată zăpada din Rusia.

Multe ONG-uri susțin că Norilsk este cel mai poluat oraș din lume. Potrivit AlephNews, într-un reportaj, CNN semnala că nu exista niciun arbore pe o rază de 48 km a topitoriei de nichel Nadezhda.

 

Comenteaza