Filmul atacului din Texas. Mărturii emoţionante ale apropiaților celor 19 copii uciși

Filmul atacului din Texas. Mărturii emoţionante ale apropiaților celor 19 copii uciși

19 copii şi două profesoare din Texas au fost împuşcaţi cu arme de asalt de un adolescent de 18 ani.

Atacatorul şi-a pierdut şi el viaţa, într-un schimb de focuri cu Poliţia. Băiatul renunţase la şcoală în acest an, pentru că ar fi fost hărţuit de colegi. Vă avertizez că urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional. 

Este momentul în care Salvador Ramos, un tânăr de 18 ani, intră în şcoala Robb din Uvalde, echipat cu vestă-antiglonţ şi înarmat cu un pistol şi o puşcă semiautomată.

Masacrul a început la ora locală 11 şi 32 de minute. Odată ce a intrat în clădire, tânărul a început să descarce arma în toţi cei care îi ieşeau în cale. Pentru a se salva, copiii au încercat să sară pe geam, iar unii s-au ascuns într-un magazin de pompe funebre din apropierea şcolii. A urmat un schimb de focuri cu forţele de ordine, în care doi agenţi de poliţie au fost răniţi, iar atacatorul a fost ucis. 

Greg Abbott, guvernator Texas: A împuşcat şi ucis într-un mod oribil, de neînţeles...

În şcoală, învăţau 570 de elevi de clasele a doua, a treia şi a patra. 

19 dintre ei au fost omorâţi fără milă. Printre ei şi Amerie Garza, o fetiţă de 10 ani care, în mod eroic, a încercat să sune la poliţie, chiar în timp ce prietena ei era ţinta atacatorului. A fost următoarea victimă. 

Era ultima săptămână de şcoală. Trebuia să participe la un meci de softball azi, era în clasa a 4-a. Abia aştepta să se termine un nou an de şcoală.

Mai mult, a publicat o fotografie cu două puşti de asalt pe o reţea de socializare şi a etichetat la postare o prietenă din California. Fata a făcut publică ultima conversaţie cu atacatorul: tânărul o avertiza că va face ceva, dar că ea nu trebuie să îşi facă griji. Înainte să ajungă la şcoală, băiatul şi-a împuşcat şi bunica. Femeia a supravieţuit, dar este internată în stare critică. 

Localnic: Mi se rupe inima. Nu mă aşteptam să se întâmple aşa ceva aici.

Chris Murphy, senator: Ce facem? Avem mai multe împuşcături în masă decât zile în calendar. Copiii noştri trăiesc cu teamă. 

Drapelul Statelor Unite a fost arborat în bernă, în semn de omagiu pentru victime. Preşedintele Joe Biden a cerut de urgenţă schimbarea legii privind accesul la arme de asalt. 

Joe Biden, preşedintele SUA: Faptul că un puşti de 18 ani poate intra într-un magazin de arme şi cumpăra două arme de asalt este complet greşit. Pentru ce Dumnezeu îţi trebuie o armă de asalt, dacă nu vrei să ucizi pe cineva? 

Însă politicienii conservatori din Statele Unite s-au grăbit să respingă ideea. Unii propun, în schimb, înarmarea profesorilor. 

Masacrul din Texas este al doilea cel mai grav petrecut într-o şcoală primară din Statele Unite în ultimii 10 ani, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza