FBI avertizează că susţinătorii lui Trump planifică „proteste armate” la Capitoliu

FBI avertizează că susţinătorii lui Trump planifică „proteste armate” la Capitoliu
| Foto: mediafax

FBI-ul avertizează cu privire la posibilitatea de a avea loc proteste armate în SUA cu câteva zile înainte ca Joe Biden să depună jurământul de preşedinte.

Există rapoarte despre grupuri armate care intenţionează să se adune în toate cele 50 de capitale de stat şi la Washington DC, înaintea învestirii lui Joe Biden ca preşedinte al SUA.

Temerile vin pe măsură ce planurile de securitate sunt înăsprite pentru evenimentul care va avea loc pe 20 ianuarie.

Protestele „sunt planificate în toate cele 50 de capitale de stat, din 16 ianuarie până cel puţin 20 ianuarie şi la Capitoliul SUA, din 17 ianuarie până în 20 ianuarie”, se arată într-un buletin emis de FBI, potrivit Business Insider.

Potrivit FBI, susţinătoii lui Trump cer „asaltarea” tribunalelor şi clădirilor locale, de stat şi federale, dacă preşedintele va fi eliminat prin intermediul celui de-al 25-lea amendament.

Luni, Joe Biden a declarat că nu se teme să depună jurământul în afara Capitoliului SUA.

Atât el, cât şi vicepreşedintele ales, Kamala Harris, sunt încă aşteptaţi să depună jurământul în afara clădirii, la doar două săptămâni după ce locul a fost luat cu asalt de susţinătorii preşedintelui Donald Trump care au contestat rezultatului alegerilor.

Chad Wolf, şef interimar al Departamentului pentru Securitate Internă (DHS), a declarat luni că a instruit Serviciul Secret SUA să înceapă operaţiuni speciale pentru evenimentul din 20 ianuarie, ”în lumina evenimentelor de săptămâna trecută şi peisajul de securitate în evoluţie ".

Oficialii spun că la acţiune ar putea participa până la 15.000 de soldaţi ai Gărzii Naţionale.

În aceeaşi, zi Chad Wolf a devenit al treilea secretar de cabinet Trump care a demisionat după revoltele de la Capitoliu, după Betsy DeVos şi Elaine Chao.

 

Etichete
Comenteaza