Mai ții minte bancnota cu chipul lui Brâncuși?! Suma uriașă cu care se vinde în prezent

Mai ții minte bancnota cu chipul lui Brâncuși?! Suma uriașă cu care se vinde în prezent
| Foto: cancan.ro

Bancnota în valoare de 500 de lei, din anul 1992, cu chipul lui Constantin Brâncuși se vinde acum la o sumă excepțională.

Bancnotele vechi sunt la mare căutare în ziua de azi. Tot mai des vedem postate pe OLX anunțuri ale românilor care au găsit prin sertarele de acasă bancnote sau monezi care au ajuns să valoreze o avere. În luna decembrie a anului 2022, bancnota de 500 de lei cu chipul lui Constantin Brâncuși se vinde la fabuloasa sumă de 250.000 de lei.

În anul 1991 a apărut prima bancnotă care valora 500 de lei. Aceasta avea imprimat chipul lui Constantin Brâncuși. Câteva luni mai târziu, în același an, au apărute bancnotele în valoare de 1.000 și 5.000 de lei. Românii colecționari care dețin acasă astfel de exemplare se pot îmbogăți, doar dacă aleg să le expună vânzării. De asemenea, pe site-ul OLX, bancnota de 500 de lei cu chipul lui Brâncuși se vinde la prețul de 250.000 de lei, negociabil. 

,,Vând bancnotă 500 lei din 1992, Constantin Brâncuși. Pentru mai multe detalii, privat”, se arată în anunțul postat de un român, pe site-ul OLX, potrivit cancan.ro.

Comenteaza