Caragiale, prins în pat cu soția unui celebru actor român. Află povestea halucinantă: „Coane, am înţeles să-mi iei nevasta, dar şi halatul, şi papucii?”

Caragiale, prins în pat cu soția unui celebru actor român. Află povestea halucinantă: „Coane, am înţeles să-mi iei nevasta, dar şi halatul, şi papucii?”
| Foto: click.ro

Ion Luca Caragiale a fost unul dintre cei mai de seamă scriitori români și un mare iubitor al sexului frumos.

Ion Luca Caragiale, unul dintre cei mai mari dramaturgi ai literaturii române, a fost un mare admirator al femeilor frumoase. S-a lăsat împins de pasiunea sa pentru femei în triunghiuri amoroase fără scrupule, care au făcut istorie. Deși majoritatea știm de relația pe care a avut-o cu iubita prietenului său Mihai Eminescu, Veronica Micle, pe marele scriitor nu l-a împiedicat nici să-i pună coarne celebrului Constantin Nottara, vrăjindu-i soția, pe actrița Amelia Welner.

Postura de amant l-a adus pe Caragiale, în anul 1889, în centrul unui scandal care a făcut deliciul rubricilor mondene din presa timpului. El a fost captivat de frumusețea actriței Amalia Welner și nu a mai ținut cont de celebrul ei soț, după ce a văzut-o la Teatrul Naţional, acolo unde dramaturgul era director, iar cei doi soți jucau. Partidele amoroase se derulau chiar în casa lui Nottara.

Din nefericire pentru scriitor, aventura a culminat cu prinderea acestuia în patul conjugal. Întors acasă pe neașteptate dintr-un turneu, Nottara a dat peste Caragiale în dormitor, purtându-i papucii de casă și halatul. „Coane, am înţeles să-mi iei nevasta, dar şi halatul, şi papucii?!”, ar fi exclamat Nottara, potrivit click.ro.

Ion Luca Caragiale și-a cunoscut soția în anul 1888. Cum avea deja 36 de ani, începuse să aibă gânduri de însurătoare, iar după ce a întâlnit-o pe Alexandrina Burelly într-o seară la teatru, s-a interesat de familia acesteia, iar a doua zi s-a prezentat în faţa arhitectului Gaetano Burelly. „A doua zi dimineaţa, cu noaptea-n cap, după multe ore de nesomn, cine sună la uşa arhitectului? Caragiale îndrăgostit. «Mi-o dai, tată socrule?”, povesteşte Cella Delavrancea în volumul „Dintr-un secol de viaţă”. Alexandria i-a rămas alături lui Caragiale până la finalul vieţii.

Comenteaza