Arheologii au găsit locul în care a fost condamnat la moarte Ioan Botezătorul

Arheologii au găsit locul în care a fost condamnat la moarte Ioan Botezătorul
| Foto: alephnews.ro

Arheologii susțin că au identificat locul în care Ioan Botezătorul, prorocul care a prezis venirea lui Isus, a fost condamnat la moarte în jurul anului 29 d.Hr.

Biblia și scriitorul antic Flavius ​​Josephus (37-100 d.Hr.) descriu modul în care regele Irod Antipa, fiul regelui Irod, l-a executat pe Ioan Botezătorul. Iosif a precizat că execuția a avut loc la Machaerus, un fort lângă Marea Moartă în Iordania modernă. Irod Antipa se temea de influența crescândă a lui Ioan Botezătorul în rândul populației și l-a executat.

Biblia, pe de altă parte, spune o poveste mult mai elaborată, susținând că Irod Antipa l-a executat pe Ioan Botezătorul în schimbul unui dans. Povestea biblică susține că Irod Antipa a fost stabilit să se căsătorească cu o femeie pe nume Irodiada, ambii fiind divorțați deja, lucru la care s-a opus Ioan Botezătorul, relatează alephnews.ro.

La petrecerea de ziua de naștere a lui Irod Antipa, fiica Irodiadei, pe nume Saloma, a susținut un dans care l-a încântat atât de mult pe Irod Antipa, încât regele i-a promis orice dorea ca recompensă. Saloma, influențată de Irodiada, a cerut capul lui Ioan Botezătorul. Irod Antipa a fost reticent în a accepta cererea, conform Bibliei, dar în cele din urmă a decis să o îndeplinească și a adus capul lui Ioan Botezătorul la Saloma pe un platou.

După moartea regelui Irod, împărăția sa a fost împărțită între fiii săi, iar Irod Antipa a controlat un regat care cuprindea Galileea și o parte din Iordania.

Arheologii au descoperit locația în 1980, dar nu au recunoscut-o până acum ca făcând parte din tronul lui Irod Antipa. Prezența tronului lângă curte solidifică concluziile despre ringul de dans. Echipa arheologică a reconstruit curtea și a publicat mai multe imagini într-o carte care înfățișează locația din timpul execuției lui Ioan Botezătorul.

Descoperirea a fost făcută de către Győző Vörös. Majoritatea arheologilor sunt de acord cu această concluzie trasă de către Győző Vörös, având în vedere dovezile istorice.

Etichete
Comenteaza