Vești proaste de la ANM: vine prăpăd în România

Vești proaste de la ANM: vine prăpăd în România

Atenționare meteo cod galben de vânt puternic

Potrivit specialiștilor de la ANM, atenționarea intră în vigoare miercuri, 6 octombrie, de la orele 12.00 și este valabilă până vineri, 8 octombrie, la orele 10.00. Sunt vizate intensificări susținute ale vântului.

În intervalul menționat, local în județul Caraș-Severin, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 60…80 km/h, iar în sudul județului, peste 90…100 km/h.

De asemenea, tot miercuri, 6 octombrie, intră în vigoare și o informare meteorologică de intensificări ale vântului. Aceasta va expira vineri, 8 octombrie, în jurul orelor 10.00.

Trebuie să știți că În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar local în Banat și sudul Transilvaniei, peste 55…60 km/h.

Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, în zilele de vineri și sâmbătă (8 și 9 octombrie) vremea va deveni deosebit de rece.

Meteorologii atrag atenția că aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde îndeosebi jumătatea de sud a țării, iar la munte, în general la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mixte.

Cod galben de vânt puternic, miercuri, 6 octombrie, în trei județe din România

Miercuri, 6 octombrie, până la orele 12.00 este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului în trei județe din țară, cu localitățile aferente.

Este vorba despre: Județul Caraş-Severin; Județul Timiş: Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta, Gătaia, Săcălaz, Ciacova, Dudeștii Vechi, Lenauheim, Peciu Nou, Cărpiniș, Comloșu Mare, Cenad, Sânmihaiu Român, Teremia Mare, Lovrin, Jamu Mare, Denta, Cenei, Banloc, Tomnatic, Giulvăz, Uivar, Șandra, Moravița, Saravale, Voiteg, Iecea Mare, Gottlob, Ghilad, Birda, Pesac, Checea, Livezile, Foeni, Otelec, Beba Veche, Valcani, Giera.

Se anunță intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși local 55…60 km/h, izolat peste 70…75 km/h.

Tot sub cod galben de vânt puternic se află și județul Sibiu cu localitățile: Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Turnu Roșu și Boița. Potrivit specialiștilor ANM, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 60…70 km/h.

Etichete
Comenteaza