Încă o femeie diagnosticată cu malarie. A fost adusă la București cu elicopterul, într-o stare foarte gravă!

Încă o femeie diagnosticată cu malarie. A fost adusă la București cu elicopterul, într-o stare foarte gravă!
| Foto: click.ro

O femeie din Oradea în vârstă de 55 de ani, diagnosticată cu malarie, a fost transportată luni la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti.

Femeia s-a simțit tot mai rău și a ajuns la spital abia când starea ei devenise serioasă. Fiica ei a dus-o de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase din Oradea.

„Este vorba despre o femeie de 55 de ani din Oradea, care este misionară la o fundaţie. În perioada 14-30 ianuarie a fost în Tanzaina. În data de 31 ianuarie au debutat simptomele de diaree, febră şi astenie. În data de 2 februarie a solicitat ambulanţa privată Pelican. În seara zilei de 4 februarie, fiica ei a văzut că nu este cooperantă şi s-a dus la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Oradea”, a transmis dr. Daniela Rahotă.

Rezultatele analizelor de sânge au arătat că femeia este infectată cu virusul care provoacă malaria. Pentru că în Oradea în Oradea nu există o secţie de tratare a bolilor infecţioase tropicale, s-a luat decizia de a fi transpoartă imediat cu elicopterul SMURD la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti, potrivit click.ro.

Comenteaza