Facturi mai mari la energie pentru milioane de români, după liberalizarea energiei electrice

Facturi mai mari la energie pentru milioane de români, după liberalizarea energiei electrice
| Foto: capital.ro

Haosul din jurul liberalizării pieţei de energie electrică ne ţine în priză. Şase milioane de consumatori casnici au fost trecuţi automat din regim reglementat în serviciu universal la inceputul anului şi practic vor plăti facturi mai mari.

Liberalizarea energiei electrice este încă o enigmă pentru cei mai mulţi dintre consumatori. Pierduţi în contractele de energie, stau la rand în faţa centrelor de relaţii cu clienţii.

Debusolaţi şi furioşi, oamenii arată cu degetul înspre autorităţi.

Răzvan Nicolescu, expert în energie: Sunt mai multe instituţii implicate si responsabile pentru această situaţie. Într-o proporţie de peste 70% responsabilitatea revine ANRE, autorităţii care se ocupă de reglementarea pieţei de energie.

ANRE promitea încă de la începutul lunii că va prelungi termenul până la care vom putea alege - până la 31 martie. Dar a rămas o promisiune.

Dacă nu va lua atitudine şi nu-i va forţa pe furnizori să ofere cel mai mic preţ, ministerul Energiei va face acest lucru printr-o ordonanţă de urgenţă, potrivit observatonews.ro.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Fiecare client casnic trebuie să primească începând cu 1 ianuaurie cea mai bună oferta din prețul concurențial. Așteptăm până pe 15 că anre să prezinte un ordin să pună în practică ce ne-.am înțeles cu Consiliul Concurenței.

Un singur lucru rămâne cert: până la sfârşitul acestei luni, consumatorii trebuie să treacă pe piaţa concurenţială, ca să nu plătească tarife mai mari chiar şi cu 26%.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Oamenii trebuie să știe că nu trebuie să se îmbulzeasă la furnizor, soluția s-a găsit. Furnizorii să vină spre dânșii.

Comenteaza